luni , 17 iunie 2019
Home / ECONOMIC / APLICAŢIA PENTRU PROGRAMUL START-UP NATION 2018-2019 SE DESCHIDE JOI, LA ORA 11.00

APLICAŢIA PENTRU PROGRAMUL START-UP NATION 2018-2019 SE DESCHIDE JOI, LA ORA 11.00

     Guvernul a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordonanța de urgență pentru modificarea și operaționalizarea programului Start-Up Nation2018-2019, prin care statul spune că va oferi ajutoare financiarenerambursabile de câte 200.000 de lei unor mici firme private.

        În forma finală a punctajului oficial, afacerile din București și județele Cluj și Ilfov pleacă din start cu un deficit de 15 puncte, pe motiv că acolo sunt cel puțin 4 firme mici și mijlocii (IMM) la suta de locuitori. De asemenea, a fost corectată o eroare făcută de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, semnalată de o serie întreagă de consultanți. Inițial,  Guvernul a anunțat că a adoptat ordonanța de urgenţă încă din data de 7 decembrie, însă, dintr-o eroare, punctajul total posibil adunat dădea 105 puncte în loc de 100 de puncte. Acum punctajul este corect, iar ordonanța de urgență este datată 13 decembrie, data la care a fost adoptată din nou, în forma corectată.

       Cu întârziere faţă de programul iniţial, a fost publicată şi forma actualizată a documentelorprocedurale necesare înscrierii online în programul Start-Up Nation, ediția 2018-2019.Aceste documente includ modelul planului de afaceri și declarațiile deeligibilitate şi pot fi consultate pe site-ul Ministerului pentru Mediul deAfaceri, Comerț și Antreprenoriat.

       Alocaţia Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line.

     Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00 şi va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. 

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

       Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice.

     Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *