luni , 6 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul CapitaleiDâmbovița: 39 de amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemieiCoronavirus 6 iulie: 250 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore, 227 pacienți în stare gravă, la ATIPNL acuză social-democrații că sunt “desprinși de problemele dâmbovițenilor”Cosmin Bozieru,vicepreședinte Pro România Dâmbovița, cere să înceteze “cultul personalității în primărie”Acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montaniPSD Dâmbovița cere liberalilor să lămurească aspectele privind scandalul “UNIFARM”Dâmbovița: După contestații, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%Coronavirus 5 iulie: 391 de cazuri noi, 1750 de decese de la începutul pandemieiAccident rutier cu o victimă încarcerată pe șoseaua de centură al mun.TârgovișteCOVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Apocalipsa post coronavirus

Apocalipsa post coronavirus

Pentru că s-a dovedit incapabil să se debaraseze de o clasă politică putredă, îmbâxită în rele, structurată după principii de clan, mafiote și nu cu respectarea unor norme democratice și morale minimale, poporul roman va avea ani buni de restriște după ce se va pune capăt acestei nebunii numite “criza coronavirus”. După trei decenii de jaf sistematizat, de cumetrii politice și huzur pe banii statului- în dreptul privilegiaților, firește, țara este mai săracă decât oricând în ultimii ani iar datoriile au crescut abrupt, făcând tabloul de ansamblu și mai sumbru. Din nenorocire s-au adăugat  ultimele două luni, marcate de restricții dramatice și frustrare, la capătul cărora vom vorbi iarăși despre o segregare care va accentua și mai grav discrepanțele privind nivelul de trai al  diverselor categorii socio-profesionale.

Avem cei peste un milion de salariați din economia reală ajunși în șomaj tehnic și, mai dramatic, alte 250000 de locuri de muncă desființate. Tuturor acestora li se tot amintește  că banii vin din împrumuturi, de parcă ar fi niște ciumați. Ori, să ne ierte dl. Câțu, România se împrumută pentru plata tuturor salariilor, nu numai pentru amărâții trimiși forțat, poate și prea grăbit, să stea acasă pe 75%. Că doar ei produc pentru a putea fi rambursate împrumuturile, nu și sinecuriștii ori ceilalți bugetari de lux , asta este altceva. Ca să rezumăm, este o tâmpenie să vorbească cineva despre “eforturi la nivel guvernamental”, când milioane de români fac mari sacrificii pentru a-și putea hrăni copiii și plăti facturile.

Cum încasările la buget merg extrem de prost, statul se împrumută și pentru plata pensiilor. Pentru că una este să prevezi niște bani , niște sume de încasat și altă mâncare de pește este colectarea. Un capitol la care statul roman a stat rău de tot în ultimii ani, efectele dramatice fiind așteptate în perioada următoare. Avem un număr mediu de pensionari de de 5,157 milioane de persoane, iar pensia medie lunară s-a situat la 1.292 de lei, în creştere cu 10,2%, față de anul trecut. Scumpirile din martie și aprilie nu numai că au anulat  această creștere, ba chiar au redus semnificativ puterea de cumpărare a pensionarilor, după ce crescuse cu aproape șase procente în 2019.

Un alt indicator grav afectat de criza generată de pandemie este raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor, care  a fost de 9 la 10 anul trecut. Bineînțeles, cu variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în municipiul Bucureşti, la 16 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Teleorman, 15 pensionari la 10 salariaţi în Giurgiu, respectiv 14 pensionari la 10 salariaţi în Botoşani şi Vaslui. La fel, nivelul pensiei medii de asigurări sociale de stat a variat  mult în teritoriu, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 628 de lei (996 lei în judeţul Botoşani, 1.003 lei în Giurgiu, 1.023 lei în Vrancea, faţă de 1.624 lei în judeţul Hunedoara, 1.582 lei în Capitală şi 1.486 lei în judeţul Braşov). Ei bine, toți acești pensionari vor duce greul, la un loc cu salariații din economia reală și bugetarii de rând, care resimt din plin scumpirile din ultimele două luni. De fapt specula în toată regula, fenomen denunțat vehement de presă dar care, absolute inexplicabil, a lăsat guvernul complet indiferent. Și  oamenii au rate la bănci, facturi restante, o mie și una de alte probleme…

Nu este și cazul celor cu pensii nesimțite, pe care clasa politică se încăpățânează să nu le impoziteze, șmecherilor care cumulează bine-mersi pensia cu salariul de la stat ori al șefilor și șefuleților care colcăie în administrația publică centrală și locală, angajați pe pile și relații și foarte bine protejați de mafia transpartinică. Pe ăștia toți- cam 500000 de profitori- îi doare-n cot, știind bine că au spatele asigurat, plus rezerve să le ajungă preț de alte câteva crize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *