sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / ECONOMIC / APROAPE 2700 DE FERMIERI DÂMBOVIŢENI VOR FI VERIFICAŢI PRIN TELEDETECŢIE SAU PRIN CONTROL ÎN TEREN

APROAPE 2700 DE FERMIERI DÂMBOVIŢENI VOR FI VERIFICAŢI PRIN TELEDETECŢIE SAU PRIN CONTROL ÎN TEREN

    APIA- Centrul Judeţean Dâmboviţa a primit anul acesta 24.531 de cereri unice de plată pentru o suprafaţă totală de 122.292,44 ha iar la această dată sunt în desfăşurare activităţile de  control pe teren pentru fermierii care au solicitat spijin financiar pentru activitatile agricole

,, Controlul pe teren se face pe un eşantion extras de APIA Central din numărul total de cereri, printr-un program specializat. Anul acesta, vor fi verificaţi 269 de fermieri prin metoda clasică de control la fata locului si 2427 de fermieri prin teledetecţie. Precizam ca, nu este obligatorie prezenta fermierului la vizitele in teren decat pentru fermierii care au accesat masuri de agromediu  si pentru fermierii care sunt verificati pentru constatarea respectarii cerintelor de ecoconditionalitate. La aceste categorii de fermieri se fac si controale documentare. Scopul controlului este acela de a se verifica conformitatea declaratiei fermierului din cererea unica de plata cu realitatea din teren.”, ne-au precizat surse din cadrul APIA Centrul Judetean Dambovita.

   Echipe din cadrul APIA Centrul Judetean Dambovita pleaca zilnic in judet pentru desfasurarea activitatilor specifice controlului pe teren si se fac eforturi pentru incadrarea in calendarul stabilit prin OMADR 15/2018, respectiv finalizarea acestei actiuni de control la 1 octombrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *