Acasă ADMINISTRAȚIE Aproape două miliarde de lei atrase în Dâmbovița, prin Programul „Anghel Saligny”

Aproape două miliarde de lei atrase în Dâmbovița, prin Programul „Anghel Saligny”

de adrian

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primăriile dâmbovițene vor avea la dispoziție mai mulți bani pentru construcţia şi modernizarea drumurilor, dar și pentru extinderea reţelelor de gaze naturale, după ce Guvernul a majorat substanțial alocarea bugetară pentru finanțarea Programului „Anghel Saligny”.

Guvernul a majorat cu 15,5 miliarde de lei bugetul destinat Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”.

10 miliarde sunt alocate pentru construcţia şi modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, dar și pentru creșterea producției de energie din resurse regenerabile.

La nivelul județului nostru, pe „Anghel Saligny”, Consiliul

 Județean Dâmbovița a depus pentru finanțare 7 obiective de modernizare și reabilitare de drumuri. Lungimea totală a acestora este de aproape 47 km, valoarea investițiilor ridicându-se la 300.000.000 de lei.

De asemenea, 82 de primării au depus 154 de solicitări: 111 drumuri și poduri comunale, aproximativ 920.000.000 de lei, și 43 obiective de investiții în rețele de apă și apă reziduală, cu o valoare de 740.000.000 de lei.

Totalul alocat Județului  Dâmbovița prin Programul „Anghel Saligny” ajunge la  1.960.000.000 lei”- a transmis președintele Corneliu Ștefan.

 

You may also like

Lasă un Comentariu