Acasă ACTUALITATE Asistentă medicală din Produleşti infectată cu covid-19. Femeia lucrează la „Matei Balş”

Asistentă medicală din Produleşti infectată cu covid-19. Femeia lucrează la „Matei Balş”

de adrian

În absenţa comunicarii CJUS, primarul comunei Produleşti, G Georgescu , a fost acela care  a anunţat, printr-un mesaj postat pe  Facebook,  faptul  că o asistentă medicală din localitate, care activează în Bucureşti, la Spitalul Matei Balş, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19.
„Situația este gestionată în totalitate de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmbovița, dar și de autoritățile locale. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria.
Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri.
Primăria Produlești îndeamnă cetățenii comunei la calm și responsabilitate și la informare doar din surse credibile, oficiale”- a transmis primarul de la Produleşti
 
 
Situaţia la zi în Dâmboviţa
 
În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică din județul Dâmbovița au desfășurat următoarele activități:

  • au fost constituite 199 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 73mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de izolare/carantină la domiciliu sau a restricțiilor de circulație;
  • în cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 1152 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu;
  • în activitățile desfășurateau fost angrenați 51 miliari și 127 de polițiști locali;
  • pentru nerespectarea restricțiilor de circulațieau fost aplicate71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 144.000 lei;
  • o persoană a fost sancționată pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, cu amendă în valoare de 5000 de lei, fiind plasată într-un centru de carantină;
  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 3.328 sancțiuni contravenționalepentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 4.228.100 lei.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre aleM.Ap.N continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.
Astăzi, 09.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 527 persoane asimptomatice
  • se află în carantină 481 persoane
  • au ieșit din carantină 102persoane.

De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3035 persoane.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 460 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu