Acasă SOCIAL Atenţie! Sunt permise doar vizitele pentru aprovizionarea părinţilor, nu şi vizitele de curtoazie!

Atenţie! Sunt permise doar vizitele pentru aprovizionarea părinţilor, nu şi vizitele de curtoazie!

de adrian

Grupul de Comunicare Strategică a publicat răspunsurile la  cele mai frecvente întrebări ale românilor pentru Sărbătorile Pascale. Acestea vizează vizitele la părinţi de Paşte, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi deplasările în alte oraşe. La toate întrebările, autorităţile au formulat răspunsuri.
 Întrebare: Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declaraţie?
Răspuns: Da, dar trebuie să aveţi asupra dumneavoastră cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifaţi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, vă recomandăm să mergeţi singur, nu cu mai mulţi membri ai familiei şi să vă asiguraţi că agentul economic este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Nu uitaţi să cereţi documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă sau factură.
 Întrebare: Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-o aducă acasă?
Răspuns: Da, poate veni, dar trebuie să deţină asupra sa documentele necesare conform ordonanţelor militare şi documentele de provenienţă ale produselor şi să poată emite bon fiscal, chitanţă sau factură.
 Întrebare: Mai vin comercianţii cu turmele de miei la intrarea în oraş?
Răspuns: Nu. Acest lucru nu este posibil.
 Întrebare: Pot merge la părinţi să le duc produse pentru masa de Paşte?
Răspuns: Desigur. Conform ordonanţei militare trebuie să aveţi asupra dumneavoastră cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifaţi punctul 4, motive justificate, precum asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte uşor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.
 Întrebare: Pot să îmi şi vizitez părinţii şi să iau masa cu ei de Paşte?
Răspuns: Prin Ordonanţele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paşte, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În acelaşi timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte uşor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.
Vă informăm că declaraţia pe propria răspundere trebuie semnată, motiv pentru care, dacă nu aveţi posibilitatea să o imprimaţi, vă recomandăm să o scrieţi de mână. Totodată, este necesar să completaţi declaraţii pe proprie răspundere, atât pentru a ajunge la destinaţie cât şi retur.
 

You may also like

Lasă un Comentariu