Acasă ACTUALITATE Au ieșit din vacanță și vor să intre în grevă!

Au ieșit din vacanță și vor să intre în grevă!

Unde este atât de des clamatul interes al elevilor? În buzunarele „dăscălițelor” care se pozează și apar apoi pe Facebook în tot felul de ipostaze?

de adrian

După doi ani de pandemie, timp în care mulți dintre ei au stat mai mult  „online”, adică pe acasă, și  la fel de mulți au rasolit-o la greu, sindicaliștii din Învățământ amenință cu greva generală. De fapt mesajele belicoase vin dinspre aceiași lideri  care i-au supraviețuit până și Nașului Mircea Sandu, hârciogi care cumulează tot felul de indemnizații de la stat, ca membrii ai unor organisme prin care se taie frunză la câini. Ce spun toți acești indivizi care se erijează în apărători ai intereselor unei categorii sociale care adună cam 300000 de membri și poate însemna de două ori pe atâtea voturi? Anume că nu este respectată legea, potrivit căreia salariile din Învățământ ar fi trebuit să crească mai mult decât a dat guvernul înainte de aprobarea Legii Bugetului de Stat pe 2022.

Strict din punct vedere legal au într-o oarecare măsură dreptate. Etic nu, pentru că este de-a dreptul imoral să șantajeze guvernul cu declanșarea unei greve generale cu repercusiuni majore asupra copiilor, fiind totuși o categorie de bugetari care a primit ceva în plus, din  toată sărăcia. Este și o mare nesimțire ca sindicatele   să-i  întărâte pe profesori, care oricum nu o duc prea rău, să intre în grevă abia ce au ieșit din vacanță, în timp ce milioanele de părinți-majoritatea angajați în economia reală- tremură de grija locurilor de muncă.

Să nu uităm nici că salariul mediu net din Învățământ este peste salariul mediu pe economie, se stă la catedră cam 20 de ore pe săptămână, concediile sunt uriașe, sporurile nu lipsesc iar rezultatele la examenele și evaluările naționale sunt mediocre.

Ca să revenim, federațiile sindicale din învățământ anunță că miercurea viitoare reiau protestele, atât la Guvern cât și la sediile PSD și PNL, față de majorarea salarială de numai 4%.

Pitindu-se după  rezultatele referendumului desfășurat chipurile în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022 (adică și pe perioada vacanței!), marii lideri părtași la politizarea și coborârea ștachetei în Învățământul preuniversitar au anunțat „declanşarea unei greve de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unitățile și instituțiile de învățământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. „SPIRU HARET” și F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00.”

Ce vor să obțină în urma acestui șantaj? Bani și drepturi cât cuprinde!

Cer ACORDAREA SPORURILOR PENTRU CONDIȚII DE MUNCĂ prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017, de parcă profesorii ar preda în mină ori la gura furnalului!

Vor PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă, atenție, după ce, cumulat, cel puțin un an din doi, de când este pandemie, onor personalul auxiliar n-a prea avut obiectul muncii!

Repetăm, sunt liberi să ceară, dar ei ce au dat în loc? Cel mai mare procentaj de analfabeți funcționali din Europa?

Domnii lideri de sindicat n-au auzit de procentul de 40-45% de elevi identificați de PISA ca fiind analfabeți funcționali și care este reprezentativ pentru aproximativ 85% din total, în condițiile în care restul  copiilor de 15 ani din România  a abandonat școala până la această vârstă? Cer bani mai mulți pentru colegii care își câștigă gradele și posturile cu șpăgi, pile și relații? Rușinos!

P.S. Nu ar fi rău ca sindicaliștii din Învățământ, care se pregătesc de grevă punând la spate interesul elevilor, să își imagineze cam ce ar păți un angajat la patron care dă 30-40% rebuturi! Apoi să judece obiectiv, dacă prim prisma rezultatului final al muncii lor, merită sau nu bani mai mulți!

You may also like

Lasă un Comentariu