Acasă ECONOMIC Au început “să curgă” rapoartele privind gradul de calamitare a culturilor agricole

Au început “să curgă” rapoartele privind gradul de calamitare a culturilor agricole

de adrian

Seceta pedologică manifestată în ultimele luni a condus la afectarea culturilor agricole într-un procent destul de mare,  în mai multe localități din județul Dâmbovița. La începutul lunii mai, au fost deja emise șase ordine ale prefectului prin care au fost constituite comisii în vederea constatării și evaluării pagubelor la culturile agricole, în urma transmiterii situațiilor de către cei ale căror culturi au fost afectate.
Prefectul județului Dâmbovița a emis, în ultimele zile, alte cinci ordine privind constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole din localitățile  Bilciurești, Cornățelu, Lungulețu, Băleni și Dobra. Comisiile sunt formate din reprezentanți ai Direcției de Agricultură Dâmbovița, ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură  Dâmbovița,  ai  ISU „Basarab I” Dâmbovița, precum și câte un reprezentant al UAT-urilor mai sus menționate.
Au mai fost primite, în ultima săptămână alte 21 rapoarte operative (în urma cărora se emite Ordinul Prefectului) față de cele 12 comunicate anterior, însumând 33 rapoarte la acest moment, de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.
Pentru opt localități, pentru care au fost emise ordine, comisiile au încheiat, în urma deplasărilor în teren, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole, iar pentru trei  localități (Bilciurești, Băleni, Cornățelu) activitatea de constatare și evaluare a comisiilor, în baza Ordinului Prefectului, este în curs de desfășurare.
Raportul centralizat, în urma constatării și evaluării pagubelor la culturile agricole, afectate de seceta pedologică, va fi transmis Centrulului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  în vederea despăgubirii persoanelor îndreptățite.
 

You may also like

Lasă un Comentariu