Acasă NAȚIONAL Audieri în … reluare

Audieri în … reluare

de adrian

Luni au început audierile miniștrilor în Parlament, programate  să se desfășoare timp de trei zile, până miercuri, votul asupra Guvernului fiind stabilit fix la o săptămână. Mai exact  pe 24 februarie, de Dragobete, prim-ministrul demis Ludovic Orban merge în  Parlament, în calitate de prim-ministru desemnat,  pentru votul de reînvestire cu aceeași formulă de guvern.
Primul a intrat la evaluarea de specialitate generalul (r) Nicolae Ciucă. Acesta a primit  aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, ceea ce era de aşteptat. Nu este politician. Omul este fost militar de carieră, a avut parte  de toate onorurile şi se bucură de respectul Armatei Române.
A început apoi sarabanda: Costel Alexe – aviz negativ pentru un nou mandat de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor. A urmat  Florin Cîţu – aviz negativ pentru portofoliul de ministru al Finanţelor Publice, cu un cor întreg de sarcasm şi comentarii deplasate ale unora dintre membrii comisiei care l-a audiat. A fost respins şi Marcel Vela, nominalizat la Interne. Vela , să nu uităm, a “dat milităria jos din pod”. A deranjat la Jandarmerie, a deranjat “muşuroiul” şi la Poliţie, a încercat să mişte lucrurile din loc, ceea ce nu convine multora ! Şi  lista a continuat ci Ion Ştefan, Ionuţ Stroe, apoi nu le-am mai ţinut socoteala…
Conform propriilor declaraţii, nici Orban nu şi-a făcut iluzii: “Nu ne interesează votul în comisii pentru că e viciat de lipsa de legitimitate a actualului Parlament. Obiectivul nostru sunt anticipatele.” A spus că merge mai departe cu miniștrii indiferent de votul din comisii şi  a comentat că “ar fi ridicol ca PSD să voteze un Cabinet pe care el îl conduce, ca să împiedice anticipatele”, deoarece nu ar putea justifica această decizie în fața propriului electorat.
În ce-i priveşte însă pe români, mulţi au impresia unui déjà vu: audieri în reluare, vot în plen (posibil) la fel. Cine va achita însă nota de plată pentru aceste reluări? Păi tot prostimea, singura care are de suferit pe urma crizelor , fie acestea economice sau politice, aproape la fel de dăunătoare pe toate planurile.

You may also like

Lasă un Comentariu