Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Avocatul poporului sau avocatul diavolului!?

Avocatul poporului sau avocatul diavolului!?

de adrian

Venind să  înlocuiască  acel hidos personaj public, slugoi ordinar numit Victor Ciorbea, care numai interesele poporului nu le-a apărat, preferând să-și vândă ultima fărâmă de bun simț contra salariului de mii de euro și pensiei speciale, s-a putut crede că oricine altcineva ar fi mai bun. Ba mulți au fost chiar încântați când d-na Weber a fost propulsată în funcție de majoritatea parlementară. O personalitate cu notorietate , cunoscută pentru activitatea în slujba democrației, în calitate de ONG-istă. Din nenorocire pentru acest popor veșnic umilit și terfelit de politruci, s-a adeverit încă o dată că „abonamentul” la banul public, și nu oricum ci “en gros”, schimbă  aproape peste noapte oameni și deformează caractere.
Chestie tot mai vizibilă la șefa în funcție a Instituției Avocatul Poporului, care lasă impresia unei anume înregimentări dar și că se bagă, ostentativ chiar, acolo unde nu-i fierbe oala. Au fost câteva abordări, cel puțin  discutabile,  pe parcursul stării de urgență, culminând cu intervenții bizare, pe paliere  unde s-ar fi cuvenit să fie lăsați să decidă profesioniștii în situații de urgență și medicii. Este cazul solicitărilor transmise spitalelor  în care sunt internate persoane diagnosticate cu COVID-19, de a comunica informații și documente justificative legate de modul în care sunt tratați pacienții și de organizarea activităților specifice. Pentru că așa i s-a năzărit d-nei Weber, că pacienții ar fi tratați precum pușcăriașii. O implicare anormală, ilogică a Avocatului Poporului în organizarea unor fluxuri medicale, argumentată totuși subțire prin monitorizarea respectării drepturilor și libertăților cetățenești.
Ca o reacție de luat în seamă, dincolo de replicile politicienilor au fost răspunsurile pragmatice ale medicilor . Invariabil, aceștia au taxat asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detenție drept o deformare a realității, o alăturare cu rea credință a unor situații care nu au nimic în comun. Pentru că numai niște minți, să le spunem “odihnite”, pot susține că pacienții  sunt tratați ca deținuți, iar medicii și întreg corpul medical au apucături de torționari.
Mergem mai departe și observăm că Avocatul Poporului se bagă în seamă și legat de organizarea și desfășurarea examenelor naționale, făcând recomandarea ca elevii care dau Bacalaureatul sau Evaluarea Națională să fie primiți chiar dacă au temperatura peste 37,3 C. Instituția condusă de Renate Weber a invocat și aici articolele din Constituție privind egalitatea în drepturi și dreptul la învățătură și a  recomandat  Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să elimine ”prevederile discriminatorii”  și să permită ”accesul candidaților, în condiții de egalitate, la examenele în sesiunile regulate din calendarul de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2019-2020 și din calendarul examenului de bacalaureat naţional – 2020”.
O atitudine care nu ține seama deloc de situația excepțională  prin care trecem, extrem de sensibilă pe fondul uriașelor riscuri medicale. Suntem de acord că trebuie respectate drepturile constituționale dar  fosta ONG-istă, actualmente bugetară de super-lux, nu se gândește deloc la riscurile la care ar fi supuși, in corpore, elevii și profesorii? Aceștia, adică majoritarii, nu au și ei drepturi? Și  aici ar fi fost binevenite reacții din partea sindicatelor din Învățământ și  asociațiilor de părinți.
Și pentru că tot vorbim de drepturi cetățenești și Avocatul Poporului, considerăm că nu este deplasat să amintim de urmările acelei orori numite “recurs compensatoriu” și nenorociții care au promovat așa ceva, la nivel declarativ tot de dragul respectării unor “drepturi  constituționale”. Se gândesc oare la vicțimele criminalilor și violatorilor eliberați cu mult înainte de termen? Cam așa și  cu madam Weber. Își imaginează măcar o secundă ce  simt zeci de mii de elevi care merg să susțină primele examene majore din viața lor  cu teama în suflet că ar putea fi infectați cu acel nenorocit de coronavirus ?
 

You may also like

Lasă un Comentariu