miercuri , 19 iunie 2019
Home / EDUCAȚIE / BAC PENTRU TOATĂ LUMEA, DUPĂ STIINŢĂ ŞI … POSIBILITĂŢI

BAC PENTRU TOATĂ LUMEA, DUPĂ STIINŢĂ ŞI … POSIBILITĂŢI

După atâţia ani de scandaluri, băşcălie şi comentarii răutăcioase, Ministerul Educației , de fapt d-na Ecaterina Andronescu, ia taurul de coarne şi face un prim pas în introducerea bacalaureatului diferențiat. Ca să nu mai pice examenul de maturitate cu sutele de mii, absolvenții de liceu- în mare măsură analfabeţi funcţional, o să poată alege între un examen care să le permită accesul la universitate și unul profesional, care să le permită continuarea studiilor la nivel post-liceal. Adică să scape sărmanii absolvenţi,  să nu mai aibe nicio piedică spre înscrierea la facultăţile pe care, în majoritate, le urmează degeaba. Viziunea, adică noua reformă,  a fost prezentată într-o dezbatere la care a participat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, cu puţin timp înainte de anunţarea rezultatelor, evident dezastruoase, de la simularea pentru BAC 2019.

Ca picanterie, a fost inventată proba de creativitate iar elevii au la dispoziţie atâtea variante încât va fi nevoie de multă neştiinţă de carte pentru a pica examenul pe viitor, în cazul în care modificările promise vor fi adoptate.

Şi treaba cu Bacalaureatul nu este nici pe departe singura parte “consistentă”  a reformei d-nei Andronescu. Învăţământul obligatoriu va fi de 15 ani (că  statul nu construieşte  grădiniţe care să rămână pustii) şi vor fi renumerotate clasele, pentru că a concluzionat brusc dumneaei, “0” înseamnă “nimic”, deci clasa zero va fi clasa a-I-a. Gimnaziul va fi de la clasa a V-a la a IX-a iar liceul va începe cu clasa a X-a şi se va încheia cu a XIII-a. Asta da reformă, să moară de necaz toţi cei care vorbesc numai de rău, care au criticat reintroducerea manualelor unice tipărite cu greşeli grosolane,  de o editură tot “unică”, cei care au spus că învăţământul scoate analfabeţi pe bandă rulantă şi cârcotaşii, în general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *