Acasă EDUCAȚIE BAC sesiunea de toamnă, prima probă: Un eliminat și 61 de absenți

BAC sesiunea de toamnă, prima probă: Un eliminat și 61 de absenți

de adrian

La prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, proba E).a) – Limba și literatura română, desfășurată astăzi, 24 august, au participat 276 de candidați din 337 de înscriși.Nu s-au prezentat 61 de candidați, în timp ce un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020).
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu