sâmbătă , 11 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Săptămână neagră în Dâmbovița: Aproape 250 de cazuri noi și patru decese în șapte zileA DOUA ACȚIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ DIN ACEST AN LA TÂRGOVIȘTECandidatura deputatului Cornel Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, la Consiliul Județean, anunțată oficialTârgoviște:A DOUA ACȚIUNE DE DEZINSECȚIE LA SOLCriza coronavirus 10 iulie-încă un bilanț sumbru în 24 de ore:592 cazuri noi, 236 pacienți în stare gravă la ATI,Președinte PNL Târgoviște:”PSD are ca unic scop destabilizarea la nivel guvernamental”12 ani de la acordarea titlului de Mitropolit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop NifonLa Vlădeni și Valea Lungă, drumuri modernizate în asociere cu Consiliul JudețeanCrucea Roșie-donație constând în aparate electrocasnice și mobilier pentru Secția de Boli InfecțioaseSpitalele din Moreni și Găești-spitale suport pentru pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticiPro România nu votează proiectul de lege privind carantina și izolareaAvertismentul epidemiologilor:Nu minimalizați efectele infectării cu coronavirus!Primarul Constantin Dinu, apel către locuitorii Municipiului MoreniFocar de colectivitate cu 106 cazuri de infectare cu COVID-19 la ȚuicaniAnsamblul „Curtea Domnească” va fi închis parţial pentru lucrări de restaurare şi conservareCoronavirus 9 iulie 2020: Număr record-616 cazuri noi în țară, 66 în DâmbovițaCCD(orneanu) a dat liber la COVID-19 pe stradăExternarea pacienților la cerere și nerespectarea regulilor de distanțare fizică și igienă- printre cauzele amplifCostin Cozma, PSD Dâmbovița:“Promisiunile liberalilor dâmboviţeni sunt doar proiecţii a ceea ce gândesc şefii dAdrian Țuțuianu: Decizia de excludere din PSD a viceprimarilor “trădători” va fi atacată în instanță
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Bădălăul n-a priceput nimic din lecţia de pe 24 noiembrie

Bădălăul n-a priceput nimic din lecţia de pe 24 noiembrie

Incapabil să perceapă corect realitatea, vizibil suferind şi ros pe dinăuntru de rezultatul crunt al votului de peste graniţe (de unde şi ura faţă de cei care n-au acceptat să trăiască din pomeni electorale), baronul Niculae Bădălău, atârnat bine şi de noua conducere a PSD, a recidivat, jignind crunt cele câteva milioane de români din străinătate, implicit rudele şi prietenii acestora. A afirmat public acest obedient (care a reuşit să strângă o avere colosală exclusiv ca salariat la stat)  că diasporeni cu acte în regulă  sunt numai 700000, restul fiind curve duse la produs de traficanţii de carne vie. Halucinanta jignire a venit  la o conferinţă de presă, tema fiind creşterea numărului de parlamentari care ar trebui să reprezinte românii de dincolo de graniţe. O sfidare şi o etalare a dispreţului făţă de milioane de oameni care nu mai tolerează specimene ca el, ajunse prin mijloace dubioase  să stăpânească   cele mai sărace judeţe:

„În afara faptului că e o discriminare- zis-a bădălăul- dânșii să voteze trei zile și noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care și dânșii… Acum e discuția pe câte locuri dăm în Diaspora (auziţi exprimare, de parcă le-ar da de la mă-sa). Dacă vreți să puneți pe listă și Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi (deputaţi şi senatori n.n.). Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, pașapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăștia, eu știu, nu știu, nu ilegal, da’…”. El a mai spus şi că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor „o nebunie”.
Analizând obiectiv, dincolo de ignoranţa şi nesimţirea personajului ies în evidenţă şi serioase lacune de gândire logică. În primul rând chestiunea votului pe parcursul a trei zile: păi diasporenii parcurg în unele cazuri sute de kilometri ca să îşi exprime opţiunea (în majoritatea cazurilor repulsia faţă de gaşca bădălăilor), ceea ce nu are însă nimic în comun cu turismul electoral de masă pe care l-a coordonat şi finanţat, ilegal alde Bădălău & Comp. În al doilea rând oamenii aceia muncesc pe rupte şi nu sunt de capul lor, cum sunt copiii lui Bădălău, conectaţi la banii publici. Nu în ultimul rând, modificările la Legea electorală au fost făcute chiar de Guvernul PSD şi, foarte probabil, votate inclusiv de baronul de Giurgiu.
De menţionat că nu este pentru prima dată când acest îmbuibat din politica neamului prost sfidează milioanele de români, care au emigrat inclusiv pentru că partidul său, la fel ca celelalte, n-a fost în stare să le ofere alternativa unui trai decent acasă. De, la Aeroportul “Henri Coandă” posturile de directori sunt limitate… În august 2018 Niculae Bădălău a dat  o petrecere în palatul proprietate personală, în timpul căreia lăutarii au cântat despre „nașul Bădălău” și au jignit Diaspora. „Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul. Nașule, să știi că strofa nu e porno e un pic așa….că și ăștia a zis <<M…PSD>>> Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai,lai,lai că noi ne pi…m pe ea”, a spus manelistul la microfon.

Şi atunci şi acum, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a revenit, nu cu explicații, ci minţind ca un ordinar. Anul trecut a susţinut că n-a participat la respectiva petrecere, deşi a fost naş şi gazdă, iar acum a fost şi mai jalnic, bâlbâind ceva scuze şi susţinând că s-ar fi înţeles altceva decât ar fi vrut să spună. De parcă toţi am avea o problemă cu Limba Română, atât de chinuită în ultimul timp, la cel mai înalt nivel:”Eu am spus-o și încă o dată v-o repet, dacă s-a înțeles altceva decât am vrut să spun, regret.(…) Nu mi-a plăcut niciodată demagogia și cred că lucrurile ar trebui spuse corect(…).  Eu m-am referit la oamenii exact, ca să știm câți au dreptul să voteze”. Cum adică “oamenii exact”, n-am priceput dar de votat, toţi românii au dreptul să voteze la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, indiferent că muncesc şi trăiesc acolo ori sunt în excursie.

P.S. Cineva ar trebui să-l lămurească, eventual delimitându-se de personaj, că “fetele alea” sunt de cele mai multe ori mame care trimit bani copiilor sau fiicele unor oameni care n-au avut cu ce să ungă osia , să le angajeze la stat, eventual la Otopeni, pe posturi de directori. Diasporenii trimit anual miliarde de euro în ţară, bani care suplinesc în bună măsură incompetenţa bădălăilor privind absorbţia fondurilor comunitare.Nu în ultimul rând e bine de ştiut că fostul  ministru al Economiei are o avere uriașă, a cărei proveniență rămâne neclară având în vedere că politicianul care dorea să facă pipi pe diasporă a deținut funcții publice, cu salarii din care nu ar fi putut să-și construiască imperiul estimat la peste 50 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *