miercuri , 16 octombrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / BĂIŞĂNISME IEFTINE

BĂIŞĂNISME IEFTINE

Cu două luni şi jumătate înainte de data alegerilor pentru Parlamentul European, oportuniştii nu mai ştiu ce să facă pentru a spori zestrea electorală a partidelor care i-au propulsat la ciolan şi, se-nţelege, pentru a da bine în faţa şefilor. De această dată au furat startul cei de la ALDE, care n-au pregetat să deschidă larg robinetul , să lase promisiunile să curgă  , vorba maneliştilor, fără număr. Iar  exemplu mai nimerit decât   Alexandru Băișanu n-am fi găsit, să-l fi căutat cu lumânarea…  Nu că ar  muri de grija ţăranilor, dar acesta  a înregistrat  un proiect de lege prin care propune ca agricultorii care se pensionează să beneficieze şi ei, anual, de şase călătorii cu preț redus la jumătate pentru tren, clasa a II-a.  Şi mai cere acest fripturist ca, în cazul în care  nu  vor folosi tichetele de tren, acestea să fie compensate în tichete de masă. După ce criterii- distanţă, rută, categorie de tren, Băişanu ne lasă să ghicim. De ce afirmăm că este o propunere populistă? Simplu: la pensiile pe care le au, după zeci de ani de muncă la CAP ori IAS, bieţii oameni n-au bani nici să iasă de pe uliţă, da’ să mai plece prin staţiuni ori în plimbare cu trenul. Vorbim apoi de trenuri  care nu prea mai circulă  iar potenţialii “beneficiari”, repetăm, n-au bani nici să se uite la garniturile Intercity.

 

Asta are însă mai puţină importanţă pentru Băişanu, care călătoreşte şi se cazează moca, adică pe banii contribuabililor în condiţii de lux şi nu dă nimic de la el. Mai vrea ,tot din interes electoral, fireşte, ca şi ceilalţi pensionari care nu au profitat, pe parcursul anului,de  cele șase călătorii cu preț redus pentru tren, să primească alimente în compensaţie. Că nu toată lumea gândeşte cu maţul, asta e altă poveste.

Deputatul ALDE nu s-a mulţumit însă doar cu atâta facere de bine şi a mai iniţiat un proiect, prin care cere compensarea tichetelor de vacanţă neutilizate cu- aţi ghicit- tichete de masă. Adică ăsta nici măcar n-a priceput rostul voucherelor, anume de a îndemna românii la odihnă şi refacerea capacităţii de muncă, sprijinind astfel, indirect, dezvoltarea turismului autohton. Ori a le compensa cu bonuri de masă nu înseamnă decât un plus de consum la mărfurile alimentare, majoritare din import. Şi n-am terminat nici pe departe cu Băişanu, care vrea să se pună bine şi cu şoferii indisciplinaţi, pentru care a clocit un alt proiect, care ar permite alegerea perioadei de suspendare a permisului, în cazul conducătorilor auto contravenienţi. Ceva de speriat şi nici măcar n-am intrat în campania preelectorală, pentru care, foarte probabil, Băişanu se pregăteşte asiduu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *