Acasă POLITIC Bănică Ionuț, primar la Corbii Mari:Contracandidații de la PNL și PMP au în oferte proiecte pe care au refuzat să le voteze în Consiliul Local!!!

Bănică Ionuț, primar la Corbii Mari:Contracandidații de la PNL și PMP au în oferte proiecte pe care au refuzat să le voteze în Consiliul Local!!!

de adrian

Ionuț Bănică primarul comunei Corbii Mari  și  candidat din partea  PSD pentru un nou mandat, a adus acuzații grave contracandidatul liberal: „Mi se pare ireal ca astăzi, când toată lumea, toate comunitățile vorbesc de fonduri europene și se axează pe acestea pentru dezvoltare, candidatul pe care îl propune Partidul Național Liberal, domnul Dorobanțu Tudor, prin sentința din 15.01.2020, tip soluție condamnare fără aport de recunoaștere. – În baza articolului 18 ind. 1 din Legea 78/2000 în forma în vigoare la data săvârșirii faptei raportat la art.74 lit.c art. 76 lit. C C. Pen. de la 1968 cu aplicarea art.5 C. Pen. condamnă pe inculpatul DorobanțuTudor la o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.De ce spun că mi se pare ireal? Pentru că domnul în cauză merge pe la fiecare poartă și spune cetățenilor din comună că el este expert în atragerea de fonduri europene. Dacă asta e expertiză, să fraudăm fonduri europene, dați-mi voie să cer cetățenilor din comuna Corbii Mari să-i dea acestui candidat lecția pe care o merită.”
A mai declarat Ionuț Bănică, despre Dorobanțu si candidatul  PMP, că și-au trecut în propriile oferte electorale  proiecte ce nu au nicio bază legală dar și  proiecte care  au fost discutate în ședințele de Consiliu Local și pe care tocmai ei nu le-au votat:
„Ne aflăm în ultima săptămână de campanie și observ că limita bunului simț nu are margini și aceste persoane continuă cu aceeași strategie pe care au avut-o și în 2016, minciună, denigrare și alte lucruri.  Ce vreau să vă spun, sunt consilieri locali de 20 de ani la primărie, foști pedeliști, prieteni buni, parteneri în diferite afaceri și totuși tot ei sunt cei care împroșcă cu noroi. Spre deosebire de dumnealor, eu mi-am făcut declarația de avere publică, nici eu nici soția nu ne-am înstrăinat bunurile așa cum au făcut contracandidații mei, și cel de la PNL, și cel de la PMP, în speță fostul primar care acum candidează de la PMP, domnul Anghel Constantin, iar de la PNL, domnul Dorobanțu Tudor, care a avut sau încă mai are și un dosar cu Agenția Națională de Integritate.
O să fac câteva referiri și la programele lor electorale și a fostului primar care a lăsat o pagubă de 20 de miliarde de lei la proiectul de alimentare cu apă, pentru lucrări care au fost plătite, nu au fost realizate, dar și le-a asumat prin semnătură ca fiind plătite. Acești bani avem nevoie să-i recuperăm de la persoanele care se fac vinovate. Pe fostul primar îl caracterizează doar minciuna, nereușind să vină cu un plan concret în fața cetățenilor din Corbii Mari.
Dacă ne uităm cu atenție în programele lor electorale, dacă am scoate proiectele pe care le-am discutat în Consiliul Local, pe care le-am supus la vot, pe care le-a dezbătut și la care au votat tot timpul împotrivă, ofertele astea ar fi goale și pline de minciuni. Deci n-au votat construire de școli pe fonduri europene, n-au votat alimentare cu apă, canalizare, gaze, bursele pentru copii, terenurile pentru tinerii căsătoriți, n-au votat nimic. Nu le-au votat în Consiliul Local, însă acum le promit.
Cea mai populistă ofertă electorală o reprezintă cea a candidatului PNL, unde ne spune că va scuti aproape pe toată lumea de taxe și impozite, total persoanele cu handicap, deși aceștia oricum sunt scutiți prin lege, după care, poate cea mai urâtă chestie, lucru care impune o oarecare așteptare din partea cetățenilor, și anume faptul că pensionarii cu venituri mici vor primi tichete. Ce fel de tichete? Nu poți să promiți astfel de lucruri, ca oamenii să aștepte. Dacă ar scuti pe toată lumea, așa cum spun ei în pliante, primăria nu ar putea să mai funcționeze, s-ar închide, nu mai vorbim de proiecte.”
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu