marți , 19 noiembrie 2019
Home / ACTUALITATE / BĂRBAŢI REŢINIŢI PENTRU CONTRABANDĂ, PRELUCRARE ŞI COMERŢ ILEGAL CU TUTUN

BĂRBAŢI REŢINIŢI PENTRU CONTRABANDĂ, PRELUCRARE ŞI COMERŢ ILEGAL CU TUTUN

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au documentat activitatea infracțională a 10 persoane bănuite de producerea, deținerea în afara unui antrepozit fisal și comercializarea fără drept de țigarete și tutun.

La data de 18 iunie a.c., 7 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie 2017-martie 2019, bănuiții ar fi achiziționat frunze de tutun de la persoane de origine bulgară, pe care, ulterior, le-ar fi prelucrat în tutun pentru fumat, cu ajutorul unor instalații artizanale de tip “moară”.

De asemenea, bănuiții ar fi comercializat tutunul mărunțit către diverși consumatori găsiți prin intermediul unor site-uri de publicitate, iar livrarea se realiza prin intermediul firmelor de curierat. Prin activitatea infracțională, bănuiții ar fi creat un prejudiciu estimate la 864.981 de lei.

Activitățile din dosarul penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *