joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATIPotrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar și la sediile instituțiilorGratuitate la transportul în comun pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Home / CULTURĂ / BIENALA NAŢIONALĂ DE GRAVURĂ „GABRIEL POPESCU”, EDIŢIA A VII-A 2019, ŞI-A DESEMNAT CÂŞTIGĂTORII

BIENALA NAŢIONALĂ DE GRAVURĂ „GABRIEL POPESCU”, EDIŢIA A VII-A 2019, ŞI-A DESEMNAT CÂŞTIGĂTORII

Consiliul Județean Dâmbovița şi Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, a organizat vineri, 6 decembrie 2019, festivitatea de premiere și vernisajul celei de-a VII-a ediţii a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”. Bienala poartă numele primului mare gravor, născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat – în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România.

Prima ediție a bienalei (care a debutat sub numele „Bienala concurs de gravură Gabriel Popescu”) se desfășura în 2007 sub un cadru restrâns ca număr de participanți (10) și lucrări înscrise (19). Dintre primii participanți ai bienalei de gravură amintim pe Mihail Voicu (artist ieșean, care participă la aproape toate edițiile), Kalona Ibrahima Keita (artist tulcean originar din Guineea) și Andrei Scărlătescu (artist târgoviștean). Treptat de la o ediție la alta numărul participanților crește exponential cu prezența gravorilor români de talie internațională precum: Fântânariu Suzana, Simionescu Atena, Boeriu Anca, Caratănase Constantin ș.a. Cea mai populară ediție a fost cea din 2015, când au participat 75 de artiști cu 113 lucrări,la ediția din acest an au participat 36 de artiști. În urma jurizării celor 59 lucrări de gravuri înscrise în cadrul Bienalei Naționale de Gravură „Gabriel Popescu” din acest an, juriul întrunit în componenţa:  conf. univ. dr. Ioana Beldiman – preşedinte, dr. Ibrahima Keita – membru, expert în grafică românească, drd. Răzvan Petrișor Dragoș – membru, profesor Mihai Șerbănescu – membru, muzeograf Maria Neacşu – membru, muzeograf Elena Șontea – secretar, a hotărât premierea a opt lucrări de gravură:

PREMIUL I – Caratănase Răzvan Constantin, Imago Mundi, acvaforte, 2019

PREMIUL II – Sitari Vasile, Curiosa II, linogravură chinezească și linogravură, 2019

PREMIUL III – Bondoc Bianca, Noapte în ocean, litografie, 2019

MENŢIUNE  II – Radu Aura Evelina, În drum spre școală, verni moale, 2019

MENŢIUNE  III – Rotaru Remus, Print isn’t dead, acvatinta, 2019

MENŢIUNE  IV – Ionescu Ovidiu Constantin, Maldărul roșu – stuf, gipsogravură, 2019

Premiul juriului – 1650 lei – Simionescu Atena Elena, Aparențe, tehnică mixtă (acvaforte, acvatinta și relief), 2019

Premiul juriului – 1650 lei – Fîntânariu Suzana, Dragonul – XIX, xilogravură, 2017

Premiile au fost acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte și s-au constituit în preț de achiziție.

Expoziția va fi deschisă vizitării până la 31 ianuarie 2020, la Muzeul de Istorie, de marți – duminică, între orele 8.00 – 16.00.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *