marți , 19 noiembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / BREAKING NEWS: LIVIU DRAGNEA A FOST CONDAMNAT DEFINITIV LA TREI ANI ȘI JUMĂTATE DE ÎNCHISOARE

BREAKING NEWS: LIVIU DRAGNEA A FOST CONDAMNAT DEFINITIV LA TREI ANI ȘI JUMĂTATE DE ÎNCHISOARE

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Liviu Dragnea trebuie să se predea astăzi la Poliție, pentru ca sentința să fie pusă în aplicare. În cazul în care nu se va preda, polițiștii vor merge la domiciliul său pentru a pune în executare decizia instanței.

Instanța supremă a menținut astfel decizia pronunțată în iunie 2018 de completul de 3 judecători, care l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Completul de 5 de la Înalta Curte care a pronunțat luni decizia definitivă este format din judecătoarele Simona Daniela Enceanu, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Rodica Aida Popa și Luciana Mera, care ar urma să se pensioneze din 1 iunie.

Liderul PSD a avut duminică seara o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”.

În 21 iunie 2018, Liviu Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Noua condamnare era primită cu urale de miile de manifestanți ieșiți în acea seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și codurilor penale.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul care viza angajarea fictivă a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica – la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, lucrând de fapt la PSD Teleorman. DNA arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman și ar fi determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată la DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii instanței supreme notează că liderul PSD “a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute”. De asemenea, magistrații arată în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. Din octombrie 2018, când dosarul a intrat în faza de apel, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată.Sentințele primite de ceilalți inculpați în acest dosar:

  • Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, este condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, achitare pentru abuz în serviciu.
  • Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.
  • Constantin Balaban este condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.
  • Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, achitare pentru abuz în serviciu.
  • Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.
  • Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.
  • Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea – încetare proces penal, achitare pentru abuz în serviciu

Articol preluat după HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *