marți , 23 iulie 2019
Home / ECONOMIC / CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR APIA PENTRU PRIMIREA ŞI AUTORIZAREA CERERILOR UNICE DE PLATĂ

CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR APIA PENTRU PRIMIREA ŞI AUTORIZAREA CERERILOR UNICE DE PLATĂ

   În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltării Rurale 15/2018 a fost stabilit calendarul  activităţilor  Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură pentru primirea, administrarea şi autorizarea cererilor unice de plată în anul 2018.

   Potrivit prezentului Ordin până pe 15 mai se vor primi cererile unice de plată fără penalităţi. Urmează controlul preliminar, administrativ si eşantionarea pentru controlul pe teren, activităţi care se vor desfîşura intre 4 iunie si 4 iulie. Controlul la faţa locului se va desfaşura în intervalul 5 iulie – 1 octombrie, astfel incât, de la 16 octombrie, să se inceapă plata in avans care se va incheia la 30 noiembrie. Plata finală, ca diferenţa între cuantumul acordat la avans si cuantumul acordat pentru anul de cerere 2018 se va efectua intre 1 decembrie 2018 si 31 martie 2019.

   Până la aceasta data, la APIA Centrul Judeţean Dâmbovita au depus cereri unice de plata aproximativ 9500 de fermieri, pentru o suprafata de 24355 hectare.

   Surse din cadrul APIA Centrul Judetean Dambovita au precizat, in cadrul unei recente conferinte de presa, ca fermierii pot beneficia, la cerere, de sprijin pentru identificarea parcelelor agricole fără elemente de reper în aplicaţia IPA Online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *