Acasă EDITORIAL Cam două milioane de români nu prea „le au” cu munca !

Cam două milioane de români nu prea „le au” cu munca !

de adrian

Guvernul se laudă cu atâta aplomb că trei milioane de români vor primi vouchere în valoare de 50 de euro, de parcă banii ar fi plătiți din buzunarele miniștrilor. În realitate, avem aici rezultatul extrem de costisitor al eșecului politicilor economice și sociale, care au transformat, în timp, milioane de români apți de muncă în paraziți!

Afirmația este dură și reflectă o realitate   greu de crezut și recunoscut oficial! Dar  s-a demonstrat că două milioane de români , în vârstă de muncă,  nu au lucrat, oficial, nicio zi în viața lor. Vorbim despre cele două milioane de români care nu au avut niciodată o slujbă şi din care doar 300.000 au admis că s-au ocupat de creșterea copilului, restul indicând ”alte motive”. La polul opus avem o minoritate care muncește în două locuri, fie pentru a-și achita   creditele luate, pentru a-şi creşte decent copiii ori pentru a face faţă altor situaţii.

Previzibil, din totalul celor care nu au şi nu au avut serviciu, aproape jumătate, respectiv 930000, sunt tineri cu vârste între 18-24 de ani, absolvenţi de liceu cu care cei mai mulţi patroni nu prea au ce face, studenţi dar şi foarte mulţi trântori, care aleg să trăiască pe spinarea altora. Inadmisibil într-o societate normală, guvernată după principii sănătoase, avem 392000 de indivizi din categoria 25-34 de ani şi alţi 277400 cu vârste de 35-44 de ani, deci 571400 de inşi în floarea vârstei, care n-au fost o zi salariaţi, “în rândul lumii” cum se spune. În fine, acestora li se mai adaugă 220000 de români, între 45-54 de ani, care n-au dat odată pe la slujbă. Ca o paranteză, peste 54 de ani nu se pune problema, ştiut fiind că vechiul regim nu tolera nemunca.

Problema cea mai gravă a societăţii nu este neapărat din ce trăiesc aceşti indivizi; cu adevărat importantă este gaura pe care a fac în bugetele de sănătate şi asistenţă socială, ca unii care nu plătesc impozit pe venit şi nici contribuţiile la CASS ori pentru pensii, dar beneficiază de asistenţă socială şi mai ales de servicii medicale. Vorbim apoi fără riscul de a greşi, despre economia subterană, încă înfloritoare, ceea ce înseamnă, de asemenea, prejudicii mari aduse bugetului de stat. Nu în ultimul rând trebuie spus că , în absenţa impozitelor şi contribuţiilor celor două milioane de persoane care n-au fost o zi angajate, povara bugetului este suportată de salariaţii români din economia reală, printre cei mai cocoşaţi de dări din Europa. Oameni obligaţi să muncească mai mult de şase luni pe an ca să mulţumească statul, extrem de permisiv cu marii evazionişti dar necruţător cu prăpădiţii cărora le poate fi pus sechestru pe case pentru câteva sute de lei restante.

You may also like

Lasă un Comentariu