duminică , 24 februarie 2019
Home / POLITIC / CAMERA DEPUTAŢILOR A ADOPTAT CODUL ADMINISTRATIV AL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR A ADOPTAT CODUL ADMINISTRATIV AL ROMÂNIEI

        Despre noul Cod Administrativ, adoptat la începutul săptămânii   în Camera Deputaţilor , deputatul PSD de Dâmboviţa Cornel Ştefan spune că este “un pachet de 21 de legi, flexibil şi corect, elaborat în urma consultării cu asociaţiile municipiilor, oraşelor, comunelor şi consiliilor judeţene din România, un act normativ care dă startul unei autonomii locale reale.

       Preşedinţii de consilii judeţene, primarii şi consilierii locali şi judeţeni pot acum să îşi exercite mai bine rolul în instituţiile în care îşi desfăşoră activitatea.
Codul Administrativ dă posibilitatea administraţiilor publice să lucreze curat, fără erori, fără ambiguităţi, eliminând birocraţia care a ţinut pe loc implementarea unor programe şi proiecte.

       Ca deputat, membru în Comisia parlamentară pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, mă bucur că s-a reuşit adoptarea acestui pachet de legi absolut vital pentru buna funcţionare a administraţiilor publice locale şi judeţene din România. Este o reuşită a actualei majorităţi parlamentare, o dovadă că PSD doreşte să armonizeze legislaţia românească cu cea europeană, că vrem o administraţie modernă şi eficientă.”- a declarat dpt. Cornel Ştefan

        Prin Codul Administrativ adoptat , unele competenţe teritoriale, materiale şi funcţionale ce ţin de serviciile publice de interes local sunt transferate de la administraţia centrală către cea locală, cum este cazul  Serviciului înmatriculări şi permise auto, care  trece în subordinea Consiliilor Judeţene.

        Secretarul general al Guvernului va fi votat de către Parlament, odată cu Guvernul. A fost reînfiinţată funcţia de secretar general al Prefecturii iar  administratorul public al localităţilor vine şi pleacă odată cu primarul sau preşedintele Consiliului Judeţean, fiind numit şi revocat prin decizia acestora. Funcţia de arhitect şef nu mai este una de conducere. Secretarul unităţilor administrativ-teritoriale va fi în aparatul de specialitate al primarului, respectiv al președintelui Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *