Acasă ADMINISTRAȚIE Camioanele supraîncărcate cu bușteni fac prăpăd pe drumul din munte

Camioanele supraîncărcate cu bușteni fac prăpăd pe drumul din munte

de adrian

În Bucegi pădurile continuă să fie tăiate la greu. Nu spunem nici că se exploatează legal, nici că brazii seculari sunt puși la pământ  nelegal. Aducem în atenția iubitorilor muntelui, a dâmbovițenilor, în general, un alt efect colateral profund distructiv al exploatațiilor forestiere: camioanele încărcate mult peste sarcina maximă admisă au transformat DJ 714, între Glod și Zănoaga, într-o mocirlă prin care nu ar răzbate nici vehiculele off-road. Dincolo de pagubele uriașe produse administratorului drumului- Consiliul Județean Dâmbovița, putem vorbi implicit de perturbarea gravă a activității operatorilor de turism din Stațiunea Turistică de interes Național Peștera-Padina, în care accesul este aproape imposibil în asemenea condiții. Primul a luat atitudine președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a transmis și un mesaj pe măsură celor care se fac vinovați de distrugerea drumului. Așteptăm și alte intervenții și acțiuni concrete, din partea acelor instituții publice responsabile de siguranța traficului rutier.

„Muncim și investim bani pentru ca, la final, să constatăm că tot ceea ce am făcut a fost în zadar!!!

Este și cazul drumului județean din munte, DJ 714, tronsonul dintre comuna Moroeni, sat Glod, și Zănoaga, porțiune de drum distrusă de camioanele exploatațiilor forestiere din zonă. 

Noi lucrăm să putem ține drumul deschis, acesta fiind cale de acces către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina, iar alții nu țin cont de efortul nostru și de banii investiți. 

Nu au ținut cont că li s-a cerut să nu transforme în „depozit” drumul județean și nu au respectat restricțiile de circulație ,fapt care a dus la distrugerea drumului.

Îi anunț pe cei care nu au respectat legea că vor reface drumul așa cum era înainte de a-l distruge, 𝐏𝐄 𝐂𝐇𝐄𝐋𝐓𝐔𝐈𝐀𝐋𝐀 𝐋𝐎𝐑, și, 𝐓𝐎𝐓 𝐏𝐄 𝐁𝐀𝐍𝐈𝐈 𝐋𝐎𝐑, vor asigura și scurgerea apelor pluviale afectată de camioanele pline ochi cu lemne care coboară din munte.

Nu în ultimul rând, vreau să le mai aduc la cunoștință că, în perioada următoare, vom introduce noi restricții pe drumurile județene din munte.  Nimeni, dar nimeni, nu își bate joc de banii dâmbovițenilor și de munca noastră!”- a transmis Președintele Corneliu Ștefan.

 

You may also like

Lasă un Comentariu