marți , 25 iunie 2019
Home / SĂNĂTATE / CAMPANIE DE EDUCARE PRIVIND PREVENIREA, VACCINAREA, DEPISTAREA PRECOCE ŞI TRATAMENTUL HEPATITEI

CAMPANIE DE EDUCARE PRIVIND PREVENIREA, VACCINAREA, DEPISTAREA PRECOCE ŞI TRATAMENTUL HEPATITEI

Simultan cu instituţii similare din ţară şi străinătate, Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa  marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, în data de 28 iulie 2018. Este un eveniment anual, cu atenția mondială îndreptată asupra grupurilor de pacienţi şi persoanelor care trăiesc cu hepatită virală, o oportunitate globală de a sensibiliza şi de a induce o schimbare reală în prevenirea bolilor şi privind  accesul la testare şi tratament.

În 2016, 194 de guverne au adoptat Strategia globală a OMS privind hepatita virală, care include obiectivul de a elimina hepatita B și C până în 2030, dar numai câteva țări sunt pe cale de a îndeplini aceste ţinte.

Din cele 325 de milioane de oameni care trăiesc cu hepatită virală la nivel global, mai mult de 300 de milioane (9 din 10!) trăiesc cu hepatita B sau C, fără să știe. Fără o îmbunătățire masivă în diagnostic, ratele de tratament vor scădea, ratele de infectare vor crește și vom pierde posibilitatea de a elimina hepatita virală până în 2030.

Deoarece scopul de eliminare a hepatitei virale nu poate fi atins fără a preveni boala și a găsi persoanele nediagnosticate și fără conectarea acestora la îngrijire si tratament, Alianța Mondială pentru Hepatită lansează de Ziua Mondială a Hepatitei, o căutare pentru a găsi ”milioanele lipsă la nivel mondial”. Căutarea începe cu trei ani de campanie de sensibilizare, care își propune să educe, să influențeze politicile naționale de testare și să încurajeze oamenii să se testeze și/sau să devină susținători în încercarea de a găsi cazurile nediagnosticate.

Obiectivele campaniei sunt:

– Mobilizarea populației și a decidenților politici în vederea aderării la mișcarea globală NOhep, pentru a susține eliminarea hepatitelor virale.

– Creșterea nivelului de conştientizare a populaţiei generale în privința diferitelor tipuri de hepatite virale, inclusiv căile de transmitere.

– Educarea oamenilor, în vederea însușirii de cunoștințe privind prevenirea, vaccinarea, depistarea precoce, tratamentul, monitorizarea etc.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este o ocazie unică pentru ca pacienții, societatea civilă, publicul larg și guvernele să se unească în acțiunile de combatere a hepatitei virale și pentru a lansa ”Căutarea Milioanelor Lipsă la nivel Mondial”, nedepistate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *