joi , 23 mai 2019
Home / SOCIETATE / CAMPANIE PENTRU PREVENIREA RISIPEI DE ALIMENTE

CAMPANIE PENTRU PREVENIREA RISIPEI DE ALIMENTE

În perioada premergătoare “Zilei Naţionale a Alimentaţiei şi Combaterii Risipei Alimentare”, marcată în fiecare an 16 octombrie ,  DSP Damboviţa derulează o campanie de informare în cadrul sub-programului de promovare a unui stil de viaţă sănătos al Ministerului Sănătăţii.

Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, iar cu această ocazie sre atrage atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranței și a risipei alimentare.

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere iar a sigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat.

Scopul campaniei este acela de de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranței și a risipei alimentare la noi înţară.

În România, statistica indică 5 mil. t de deşeuri alimentare anual, reprezentând între o treime şi jumătate din cantitatea totală de hrană destinată consumului uman produsă într-un an, adică cca 250 kg /locuitor, faţă de 179 kg /locuitor, media europeană, în timp ce aproximativ 25% din populaţia ţării (4,74 mil. de persoane) trăiesc la limita sărăciei şi întâmpină dificultăţi înprocurarea hranei zilnice.

       În cadrul campaniei, DSP Dâmboviţa  va desfăşura  activităţi de informare-educare–comunicare în unităţi de învăţământ; de distribuire de materiale informative în unităţi comerciale; instruirea asistenţilor  medicali comunitari şi mediatorilor sanitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *