Acasă POLITIC Candidatul PSD pentru Primăria Găești acuză lisa autorizațiilor sanitare la numeroase unități de învățământ

Candidatul PSD pentru Primăria Găești acuză lisa autorizațiilor sanitare la numeroase unități de învățământ

de adrian

Candidatul PSD pentru  funcția de primar al orașului Găești, Claudiu  Popescu,  susține că școlile și grădinițele din localitate nu au nici autorizații sanitare și nici avize de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Acesta  vorbit într-o conferință de presă  despre situația din  de unitățile de învățământ din orașul Găești prezentând mai multe nereguli.
„La Găești, cu o rată de transmitere a virusului sub 1 la 1000, intră în scenariul verde privind începerea școlilor. Suntem oarecum privilegiați față de comuna Gura Foii, care se află la 3 kilometri de Găești. Este o comună mică  iar marea majoritate a copiilor învață la Găești, dar cu toate acestea Gura Foii este pe scenariul roșu, Găești pe scenariul verde. Nimeni nu a putut să-mi explice de ce copiii de la Gura Foii pot veni la Găești și nu pot învăța în Gura Foii. Cât privește  unitățile de învățământ din orașul Găești, am informația, neoficială, deși am cerut-o și oficial domnului primar, că sunt patru unități de învățământ care nu au autorizație sanitară. Ori, în acest an pandemic, când toată lumea este alarmată de situația acestei pandemii, cred că autorizația sanitară s-ar impune la toate unitățile de învățământ. Cu câteva zile în urmă primarul ieșea cu o postare video și spunea că inaugurează o creșă în zona ANL, creșă nouă care trebuia inaugurată de acum un an de zile, și asigura părinții că sunt toate condițiile, dar la această creșă nouă nu are autorizație sanitară. M-am interesat la DSP și mi s-a confirmat acest lucru.
Același lucru se întâmplă la școlile din oraș, la Școala Nr.1, la Școala Nr. 3, Școala „Radu cel Mare”, dar și la Grădinița „Inocența”. Ba mai mult, Grădinița „Inocența”, care a suferit o modernizare în ultima perioadă, o extindere, nu este nici racordată la rețeaua de gaze. Vă dați seama cum poate să funcționeze o grădiniță nealimentată la rețeaua de gaze când peste puțin timp va veni frigul. Solicit în mod expres primarului să se ocupe și să urgenteze obținerea acestor autorizații… Aceste autorizații se obțin în momentul în care unitatea respectivă îndeplinește toate condițiile sanitare impuse de lege. Ori, dacă nu sunt conforme, acestea să fie remediate cât mai urgent posibil”- a spus Claudiu Cezar Popescu.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu