Acasă SĂNĂTATE Caravana de Bine a Crucii Roșii Române – consultații gratuite pentru locuitorii din Poiana

Caravana de Bine a Crucii Roșii Române – consultații gratuite pentru locuitorii din Poiana

de adrian

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat “Carava de Bine”, un proiect de sănătate care constă în acordarea  de servicii medicale adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 16 județe. Fiecare Caravana pe parcursul a două zile va efectua consultații și investigații medicale GRATUITE, cu medici de specialitate.

În perioada 25 – 26 februarie 2022,  Caravana de Bine a Crucii Roșii Române se oprește în județul Dâmbovița, comuna Poiana, Căminul Cultural Poiana între orele 10.00 și 18.00. În cele două zile, echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi alături de locuitorii comunei Poiana și vor efectua:

  • EKG și ECOGRAF
  • Consultații pediatrie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, diabetologie
  • Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei
  • Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii
  • Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.

 În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

 

You may also like

Lasă un Comentariu