sâmbătă , 4 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Moreni:Echipa de robotică „Skyline” confecţionează şi donează scuturi facialeGreţos: Răzgândeanu a intrat în campanie electoralăCJAS Dâmboviţa-reglementări privind acordarea a serviciilor medicale pe perioada stării de urgenţăDâmboviţean amendat cu 2000 de lei şi trimis în carantină pentru nerespectarea autoizolăriiEducaţie:Revizuirea programelor, oricum stufoase, preferabilă oricărui alt scenariuJANDARMERIA ROMÂNĂ – 170 DE ANI DE EXISTENȚĂCezar Preda, deputat PNL:” România trebuie să propună UE acordarea unitară a unui bonus pentru întreg personalulCovid-19: 445 cazuri noi într-o singură zi, peste 9100 de amenzi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţieCosa şi Chira intră în dispozitivul IJJ DâmboviţaCornel Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa:“Am promovat măsuri care corectează deciziile greşite luate de guvernCovid-2019 a făcut a doua victimă la Corbii MariÎn atenţia angajatorilor:Obligaţii şi recomandări pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus la locurile de muncCoronavirus,2 Aprilie 2020, ora 13.00: 19 cazuri confirmate în DâmboviţaBonificaţii pentru contribuabilii care plătesc impozitul pe trimestrul I până la termenul scadentVirgil Guran, consilier de Stat: “Am redirecționat materiale de protecție pentru ca medicii noștri să își poatSubstanţe dezinfectante donate jandarmilor dâmboviţeniGEO-STING, DONAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGOVIȘTESUPERCOM INTENSIFICĂ ACTIVITĂŢILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19CATD suspendă parţial citirea contoarelor de apăCu tot coronavirusul, politica merge înainte
Home / POLITIC / Carmen Holban:”Cu 700 de teste pe zi nu putem ţine coronavirusul sub control”

Carmen Holban:”Cu 700 de teste pe zi nu putem ţine coronavirusul sub control”

Dpt. Carmen Holban, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie, a avertizat cu privire la lipsa eficienţei  în gestionarea crizei Covid-19 şi susţine că numărul mic al testelor effectuate înseamnă mulţi oameni infectaţi neizolaţi:

“Cu 700 de teste pe zi nu putem ţine coronavirusul sub control! Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne spune, zilnic, că doar testarea ne poate ajuta cu adevărat, pentru a putea izola eficient purtătorii virusului.

700 de teste înseamnă, statistic, mai puţin de 20 de teste pe zi, în fiecare judeţ. În Dâmboviţa, de la începutul crizei au fost testate, doar 53 de persoane. Din fericire, nici unul pozitiv. Totuşi, 53 este foarte puţin.

Cred că e timpul ca Guvernul Orban să nu mai dea vina pe PSD. PSD nu mai era la guvernare când a apărut primul caz de Covid-19. Aşa că responsabilitatea pentru achiziţia kiturilor este a liberalilor, care guvernează de dinainte de apariţia primul caz în China. Dar PNL a fost foarte preocupat de alte subiecte precum privatizarea sănătăţii, alegeri locale în două tururi sau alegerile anticipate.

Sunt administraţii locale PSD care au cumpărat deja aparate de testare pentru coronavirus! (Maramureș, Bistrița, Mehedinți!), dar degeaba ai aparate multe de testare dacă Guvernul nu asigură kiturile de testare. Premierul Orban refuză, şi acum, să spună câte kituri de testare mai are România. Teste puține înseamnă confirmări puține și mulți oameni infectați neizolați!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *