Acasă ACTUALITATE Casă distrusă de flăcări la Găești

Casă distrusă de flăcări la Găești

de adrian

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, echipaje de pompieri de la Garda Voinești și Detașamentul Găești au intervenit pentru stingerea a două incendii, primul în camera unei centrale termice în comuna Mănești, al doilea la acoperișul unei case, pe strada Popa Tănase din orașul Găești.

În comuna Mănești flăcările nu s-au propagat în exterior, acestea fiind localizate în interiorul camerei centralei termice. În orașul Găești incendiul a afectat acoperișul casei pe o suprafață de circa 60 mp. Aici, pompierii au acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit un atac de panică.

Recomandări pentru siguranța locuinței sau gospodăriei:

  • NU utilizați instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori;
  • NU lăsați mijloacele de încălzire electrice în funcțiune, nesupravegheate;
  • NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
  • Asiguraţi verificarea, repararea și curăţarea periodică a mijloacelor de încălzire și a coșurilor de fum, numai cu personal autorizat.

You may also like

Lasă un Comentariu