marți , 18 februarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / CAZUL “SORINA”, S-A PUS BATISTA PE ŢAMBAL

CAZUL “SORINA”, S-A PUS BATISTA PE ŢAMBAL

Timp de aproape o lună, milioane de români au urmărit, unii cu multă emoţie, alţii cu revoltă, drama Sorinei, fetiţa luată cu mascaţii din căminul în care a crescut şi târâtă ca un miel dus la tăiere de o procuroare care şi-a depăşit cu mult atribuţiile. Un caz extrem de mediatizat, cu proteste de stradă , episoade transmise aproape în timp real şi mii de comentarii publice, toată lumea fiind de acord că n-au lipsit abuzurile. Ba la un moment dat s-a vorbit de mită consistentă plătită de părinţii adoptivi, despre fărădelegi de care s-ar face vinovaţi chiar cei de la Protecţia Copilului Dolj. Cum nu iese fum fără foc, este evident că nu s-ar fi amestecat fără temei procurorul general, care a cerut ca Sorina să rămână în ţară până la clarificarea tuturor suspiciunilor. S-a dovedit însă mai tare tagma magistraţilor din Oltenia, care nu o dată s-a remarcat prin muşamalizarea unor situaţii strigătoare la cer.

Ca într-un final de film prost, în coadă de peşte, Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, a ieșit duminică din țară împreună cu părinții adoptivi. Asta  după ce magistraţi de la Judecătoria Slatina au decis că noii părinţi pot face acest lucru, deşi au fost prezentate dovezi privind nereguli inclusiv la eliberarea paşaportului.

Judecătoria Slatina a fost a cincea instanță care a fost chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt şi asta spune multe inclusiv despre brambureala din sistem. Despre abuzul procuroarei şi fărădelegile de la Protecţia Copilului  nu s-a mai auzit şi nici nu se va mai auzi nimic.

Sorina a fost luată, pe 21 iunie, de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni. Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social de la DGASPC Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată de familia din Craiova care are şi cetăţenie americană, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova. Acum a ajuns în America, unde e foarte probabil să primească şansa unei vieţi mai bune. Va uita însă greu, nu de România ci de calvarul îndurat , cu oameni în toată firea care s-au încăierat nebuneşte numai de grija să îi fie ei bine…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *