Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Cei patru mușchetari au rămas…doi

Cei patru mușchetari au rămas…doi

de adrian

Cu ALDE mai mult un furuncul agățat de voie, de nevoie și UDMR veșnic gata de trădare, PSD s-a luptat tot acest mandat cu liberalii, cu reformatorii din USR, cu PLUS-ul lui Cioloș și PMP-ul ținut în viața politică de fostul președinte Traian Băsescu. Au fost patru “muschetari” care au lovit într-una cel mai mare partid din România , din care, după mariajul electoral dintre Barna și Cioloș, au rămas trei. Mai nou, calcule pragmatice și în mod special ranchiuna politică- asta ca să numim elegant avancronica ciolaniadei, au scos PMP din ecuația alianței electorale de dreapta, cu urmări  evidente în economia alegerilor locale, pentru că nu vorbim doar de Primăria Generală  și cele șase primării de sectoare, din București. Alianțe de dreapta sunt creionate și în multe alte orașe, fiind martori la o inversare a rolurilor. Dacă PNL se autoizolase pe scena politică până nu cu mult timp în urmă, a adoptat o strategie mai flexibilă și a ieșit din impas. În schimb este tot mai izolat PSD-ul lui Marcel Ciolacu, departe de a-și regăsi cadenta. Este curtat doar puținii care au mai rămas în bărcuța lui Tăriceanu, care ia apă pe la toate încheieturile, în timp ce  Pro România îi administrează lovitură după lovitură.
Revenind la alianțele pre-electorale,PNL și USR-PLUS au semnat protocolul pentru alianța dreptei în București, acesta fiind totodată și un semnal clar pentru restul țării. Cât va costa îndepărtarea partidului lui Băsescu de la preconizatul cașcaval, rămâne de văzut, știut fiind că uneori contează și pot face diferența o mână de voturi. Pe de altă parte, politicienii cu experiență nu uită că fostul președinte a nenorocit până acum două alianțe politice care au câștigat alegerile din 1996 și 2004, ceea ce justifică excluderea partidului său  din jocul dreptei pentru locale.
Marele câștigător pe urma protocolului este USR- Plus, alianță care a obtinut maximul pe care il putea obține in aceste negocieri: la PMB cu Nicusor Dan, care numai liberal nu este, si Vlad Voiculescu vice-primar și trei candidați la sectoare. Se știe că Bucureștiul și alte câteva mari municipii dau tonul și pentru alegerile parlamentare  și asta a fost un al doilea liant pentru acest protocol. Iar dacă Barna și Cioloș au motive să jubileze, la social –democrați lucrurile nu sunt deloc în ordine. În partid nu este deloc liniște iar războiul de gherilă pe care îl poartă Pro România are urmări mai grave decât la prima vedere.
 

You may also like

1 comentariu

moshu49 4 august 2020 - 11:19

alianța cu acest USR-PLUS va fi precum cea dintre un cariu și un stejar
vom muri și vom vedea 😉

Răspunde

Lasă un Comentariu