Valea Mare se numără printre acele destul de puține localități rurale în care lucrurile- vorbind aici din punct de vedere administrativ, sunt făcute ca la carte. Se întâmplă asta de mai bine de zece ani, mai exact din 2012, când localnicii au avut inspirația să-l aleagă pe Constantin Miu în fruntea primăriei. A fost atunci un moment de cotitură pentru întreaga localitate, una bogată și cu oameni harnici dar care nu se bucurase de o administrație eficientă, dedicată!
Despre ce a făcut primarul Constantin Miu până, acum aproape că nu este cazul să mai vorbim: oricine poate vedea construcțiile noi sau modernizate care adăpostesc instituții publice bine dotate. S-a turnat asfalt cât într-un oraș măricel iar centru civic arată ca la carte, cu spații generoase, bine întreținute. Infrastructura de utilități este funcțională, într-un proces de extindere acolo unde este cazul, iar la Valea Mare apa este bună și ieftină. Se văd peste tot mâna gospodarului și bunul gust. Este și o viziune unitară, care pune la un loc modernismul cu utilul și eficiența.
Ultima investiție însă, aproape că le depășește pe precedentele, totul fiind la superlativ. Un centru de zi pentru persoane vârstnice care a fost recent finalizat, după un proiect foarte bun și la implementarea căruia primarul Constantin Miu a pus mult suflet. N-a fost singur, a avut alături echipa din administrația locală dar și sprijinul Consiliului Județean, al președintelui Corneliu Ștefan.
Centrul de zi destinat persoanelor vârstnice, pe care Constantin Miu, și l-a propus a fi realizat cu multă vreme în urmă, înglobează cele mai bune variante, stiluri de compartimentare și de desfășurare a unor activități dintre cele mai diverse.
Obiectivul este bine poziționat, în centrul comunei investiția de aproape 2.420.000 de lei a fost asigurată prin Programul Operațional Regional. Centrul a fost foarte bine structurat, compartimentat astfel încât să poată acoperi o gamă variată de activități de natură medicală, recuperatorie, delectare și petrecerea timpului liber. Unitatea dispune de cabinete medicale, sală de recuperare dotată și utilată cu aparatură tip fitness. Mai au la centrul de la Valea Mare la dispoziție bătrânii o bibliotecă și o sală de cinematograf care poate fi adaptată și pentru organizarea unor spectacole. Nu lipsesc sălile de odihnă și lectură, un cabinet de informatică unde vârstnicii comunei pot naviga pe internet, pot răsfoi presa online sau pot dialoga cu nepoții și copiii aflați departe de ei. Și, ca o noutate bine apreciată de localnici și în ton cu cerințele europene, la Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Valea Mare a fost pregătită și o spălătorie, dotată cu mașini de spălat performante și cu aparate de uscat, astfel încât bătrânii singuri, bolnavi, care nu își mai pot spăla vestimentația acasă, să apeleze, în regim de gratuitate, la acest compartiment.
„Ne-am gândit în amănunt la tot ce era necesar desfășurării unei activități perfecte din toate punctele de vedere în acest centru. Ne-am calat pe nevoile bătrânilor noștri, pe ceea ce le lipsește, pe ceea ce le trebuie pentru a petrece în centru câteva ore reconfortante care să le folosească din punct de vedere spiritual, medical, cât și în scop recuperator. Nu am uitat nici delectarea și utilul. Așa am gândit spălătoria. Cred că este unicat până acum în județul nostru. Sunt oameni care nu au pe lângă ei copii, nepoți, posibilități materiale sau care sunt bolnavi. Pot veni aici cu lucrurile pentru a le spăla, gratuit bineînțeles. Acesta este centrul nostru de zi pentru persoane vârstnice, adaptat pentru nevoile lor, pentru odihnă și practicarea unor activități de recreere”, ne-a precizat primarul comunei Valea Mare – Constantin Miu.