Acasă POLITIC Cezar Preda:”Nu trebuie să dai posibilitatea ca o propunere legislativă inacceptabilă din punct de vedere constituțional să treacă”

Cezar Preda:”Nu trebuie să dai posibilitatea ca o propunere legislativă inacceptabilă din punct de vedere constituțional să treacă”

de adrian

Om politic cu multă experiență, bun cunoscător al tendințelor la nivel European, deputatul liberal Cezar preda a făcut un comentariu pertinent asupra inițiativelor legislative privind autonomia secuilor și oficializării limbii maghiare în acele comunități în care populația minoritară atinge pragul de 20%:
“Știu sigur că nu se vor accepta niciodată drepturi colective, nu numai în România. Stiu sigur , pentru că este o chestiune déjà veche sau antică sau caducă. Pentru că Europa Unită sau Europa în diversitatea multilingvistică, culturală și tradițională nu mai permite abordări de genul acestora, proiecte cum sunt și ultimele două proiecte de lege în discuție. Aș vrea însă să spun o chestiune care nu a pătruns în spațiul public. Eu am patru legislaturi și cred că în fiecare legislatură a fost câte o lege cu autonomia Ținutului Secuiesc. Iar ca să vorbim de Codul Administrativ și articolele introduse, să știți că în fiecare lege administrativă ungurii au introdus câte ceva și uneori au și obținut. Aș vrea totuși să fac o precizare : pot să vă spun, cu siguranță, că a fost o greșeală a ambelor camere și am să spun și de ce. Pentru că nu trebuie niciodată  să dai posibilitatea ca o anumită  propunere legislativă, care este foarte atent urmărită și inacceptabilă din punct de vedere constituțional, nu numai în România, să treacă. Deci eu cred că fiecare, de la președintele Camerei, membrii Biroului Permanent, liderii de grup ai partidelor, fiecare a fost responsabil de această gafă majoră. În ceea ce privește însă votul în Senat pentru acel articol din Codul Administrativ, aici mă despart de retorica PSD total, pentru că nu mai pot invoca neglijență colectivă. Această chestiune, că n-am putut să ținem ședința… Luăm stenogramele ședinței  Biroului Permanent, luăm declarațiile liderilor de grup și vedem cine a greșit.”

You may also like

Lasă un Comentariu