marți , 18 februarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / CIOLOŞ FACE CĂRŢILE ?!

CIOLOŞ FACE CĂRŢILE ?!

Liderul Grupului Înnoim Europa , nou înfiinţat în Parlamentul European, Dacian Cioloș a anunțat că a discutat cu președintele francez, Emmanuel Macron, și a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruța Kovesi pentru funcție.”Am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Un pas important şi în planul politicii interne, ţinând cont că nu puţini o vedeau pe fosta şefă a DNA în cursa electoral pentru Preşedinţia României. Surpriza cea mare vine însă din partea  premierului Viorica Dăncilă, care nu exclude susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european. Președintele PSD a declarat, vinerea trecută, , la Galați, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, ceea ce se traduce prin aceea că Laura Codruța Kovesi va rămâne singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European. O mişcare care dă multora fiori pe şira spinării şi satisfacţi altora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *