marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie
Home / INFO NAȚIONAL / Circul politico- populist cotidian- episodul “măști pentru popor”

Circul politico- populist cotidian- episodul “măști pentru popor”

Cum ne-am obișnuit déjà, cam toate măsurile menite să prevină sau cel puțin să mențină răspândirea noului coronavirus în limite rezonabile, sunt precedate de un întreg circ de factură politică, fiecare partid încercând, la modul cel mai grețos, să obțină un câștig electoral.  Au fost contre pe prevederile ordonanțelor militare, ale decretelor prezidențiale, ca să nu mai vorbim despre scandalurile din ultima ședință de plen. Urmează alegerile locale și asta ocupă agenda liderilor politici și nu grija  pentru sănătatea românilor, pe care îi jelesc cu lacrimi de crocodil.

Ultimul argument în sprijinul afirmațiilor de mai sus? Disperarea cu care unii încearcă să își aroge meritul acordării de măști de protecție cu titlu gratuit. Dacă, inițial, s-a avut în vedere acordarea a câte 30 de măși pentru fiecare persoană, din motive politicianiste, evident, proiectul a căzut și vor primi câte 50 de asemenea dispozitive medicale doar “defavorizații”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat  că în ședința de guvern a fost adoptată o OUG privind acordarea gratuită de măști de protecție către 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate. Și pentru că majoritatea a modificat  în Parlament  hotărârea de guvern privind starea de alertă, a mai trebuit  adoptată  o ordonanță, pentru ca măștile să fie distribuitede Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică. De parcă s-ar fi supărat persoanele din familiile beneficiare de ajutor social, beneficiarii de alocații pentru susținerea familiei,pensionarii cu pensii de până la 704 lei ori persoanele cu handicap în cazul în care ar fi primit măștile de la Ministerul Muncii, prin Poșta Română, cum s-a dorit inițial.

Oricum, întreg procesul este întârziat dată fiind obligativitatea portului măștilor în spații publice începând cu 15 mai, ca să nu mai vorbim despre un nou soi de “pomană electorală”. Este clar că cei mai săraci nu au cu ce să cumpere măști dar pensionarii cu 1000-1200 lei pe lună își permit asemenea lux? Apoi, de ce neapărat 50 de măști pentru un “defavorizat”? Stă toată ziua bună ziua în spații publice închise? Stă la coadă, la ghișee, să-și plătească taxele și impozitele? Sau era musai ca acești 2,3 milioane de alegători să fie gâdilați , să nu le fie îngrădit accesul prin magazine. Și încă ceva: pentru cei care muncesc, cei care plătesc dări la stat, s-a gândit careva să asigure mășit? Pentru cei care muncesc pe minimul pe economie și fac naveta cu autobuzul sau trenul, s-au gândit domnii politicieni că patru – cinci lei pe zi, cât costă două măști , înseamnă pâinea familiei pe o zi? Cu siguranță nu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *