Acasă ACTUALITATE CJSU: La Corbii Mari a fost stopată transmiterea comunitară a infecției cu COVID-19

CJSU: La Corbii Mari a fost stopată transmiterea comunitară a infecției cu COVID-19

de adrian

În weekend, în Dâmboviţa au fost efectuate 1.115 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu şi au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 563.100 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație. De la debutul pandemiei, numărul sancțiunilor contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare a ajuns la 4081, cu o valoare totală de 6433400 lei.
Astăzi, 13.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița, se află în izolare la domiciliu 205 persoane asimptomatice (sosiți din zona galbenă-conform hartă INSP. Alte 122 persoane sunt izolate la domiciliu,  în urma anchetelor epidemiologice şi se află în carantină 525 persoane.
De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3357 persoane iar din carantină instituționalizată 173 de persoane. Totodată, conform DSP Dâmbovița, dintre persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19, la nivelul județului Dâmbovița, 5 au fost declarate vindecate.
La nivelul UAT Corbii Mari, întrucât a fost considerată stopată transmiterea comunitară a infecției cu COVID-19,au ieșit toate persoanele care se aflau în izolare la domiciliu.
ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 469 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu