“Continuă singurul program dedicat educației românești: HAOSUL!Este singura constanță a Guvernului PNL aplicată în acest domeniu, care a generat un șir de bâlbe și decizii proaste și foarte proaste, în goana obsedantă după putere.
România resimte astăzi lipsa unui plan coerent care să asigure pregătirea corespunzătoare a elevilor în condițiile impuse de pandemie. Deși pandemia se manifestă de luni de zile, Guvernul PNL încă ia decizii de pe o zi pe alta, fără predictibilitate și fără eficiență.O simt și profesorii, elevii și părinții din județul nostru, obligați să față unor situații și decizii care se schimbă de la oră la oră”- a declarat Claudia Gilia, candidat PSD Dâmbovița pentru Senatul României.
Claudia Gilia a mai arătat că , în România, sunt peste 2500 de școli în scenariul roșu, generat de rata de incidență Covid-19 sau din cauza cazurilor de Covid-19, depistate în școli, iar aproape 5000 unități în scenariul galben, timp în care ministrul Educației declară nonșalant că din cele 250 000 de tablete promise, au ajuns la elevi doar 26.000 (din cele 82.000 achiziționate): “În 9 luni de zile, Guvernul nu a fost capabil să achiziționeze minimul de tablete care să asigure funcționarea sistemului online, pe care tot Guvernul îl impune, transferând, astfel, tot greul părinților.
Guvernul Orban închide școlile, dar lasă deschise afterschool-urile! Virusul nu alege, domnilor guvernanți! Nu știe care este școală sau afterschool. E ilogic, stupid, să consideri că școlile din zonele roșii sunt mai riscante decât afterschool-urile din aceleași zone roșii, pentru care permiți funcționarea.Astfel de aberații au distrus încrederea și au făcut ca oamenii să ia în derizoriu deciziile autorităților.Soluția corectă, pe care PSD a propus-o guvernanților, este testarea epidemiologică rapidă, izolarea doar a celor pozitivi – copii sau profesori – și continuarea normală a cursurilor pentru cei sănătoși.
O altă țintă ratată de Guvernul PNL și ministrul Anisie este adaptarea curriculei școlare la sistemul online. Cu cât se întârzie adaptarea curriculei, cu atât elevii pierd mai mult din acest an școlar. Am înțeles că după nouă luni de pandemie, când realitatea ne arată că impactul virusului în societate va fi unul de durată, Ministerul Educației analizează… O analiză care poate duce la pierderea anului pentru elevi. Nu știu cum sau dacă se va putea recupera această pierdere.”