joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Coana Gabriela faţă cu reacţiunea

Coana Gabriela faţă cu reacţiunea

 

În contextul în care guvernul i-a refuzat cererea privind alocarea unei sume fabuloase pentru primăria capitalei, Gabriela Firea a avut o ieşire publică vecină cu ţăţeala de tarabă, nimic altceva decât un reper vizavi de modul în care va decurge, la Bucureşti,  campania pentru alegerile locale din iunie 2020. Pentru că i s-a amintit de tocarea sutelor de milioane de lei cu controversatele societăţi comerciale din subordinea consiliului general şi de contractele cu dedicaţie, primarul general n-a avut nicio reţinere să declare  că Ludovic Orban este neprofesionist, catalogându-l drept „un premier nepregătit”. O fi d-na Firea supărată că a fost nevoită să taie la rândul ei banii pentru biserici, cam 15-20 de milioane de euro, după ce  șeful Executivului a refuzat cererea Municipalității de a primi 677 de milioane de lei. Asta nu o îndreptăţeşte însă să îşi dea cu părerea cu privire la pregătirea altora, prevalându-se de faptul că este primarul unui oraş cu două milioane de locuitori. Nu a făcut nimic ieşit din comun , niciun proiect de luat în seamă, dimpotrivă. Având colegi la sectoare şi trei ani şi jumătate guvern PSD, Firea a dat rateu după rateu. N-a strălucit decât la dat pomeni, în genul zecilor de mii de excursii în Grecia ori a vaucherelor pentru biciclete. A cumpărat autobuze turceşti (la Cluj au fost preferate Mercedes), de tramvaiele promise nu se pune încă problema iar traficul a ajuns un coşmar. Ţevile de la RADET pleznesc una după alta iar bucureştenii au ajuns să îndure frigul, cum nu se întâmpla nici pe vremea lui Ceauşescu.

Tot de sus i-a luat Firea pe ministrul Vela, de la MAI, pe motiv că ar avea numai experienţa administrării “unui oraş de 25000 de locuitori, cât o stradă din Bucureşti”  şi pe Klaus Iohannis, care a condus “un oraş cu 150000 de locuitori”. Nu ştim dacă şi pe consortul Pandele îl evaluează tot după numărul de locuitori, de această dată din Voluntari (în care spunea că locuiesc tot bucureşteni), dar este clar că  madam primar general are probleme serioase de logică. Nu de alta dar, după cum se vede, cântăreşte pregătirea profesională după criterii imposibil de înţeles de oamenii normali la cap. Ca să se mai liniştească, cineva ar trebui să-i reamintească scorurile de la ultimele alegeri, cu detalii despre Bucureşti, poate pricepe  care sunt eriteriile de evaluare ale cetăţenilor, cam singurele care contează cu adevărat.

Şi încă ceva: aşa, nepregătit, cum îl vede G.F,președintelui Klaus Iohannis îi va fi decernat  Premiul Charlemagne (Carol cel Mare) din partea orașului german Aachen, un premiu acordat celor mai importante personalități pentru eforturile depuse spre unificarea Europei. Pe lista câștigătorilor din anii trecuți se regăsesc nume precum Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk, Vaclav Havel, Henry Kissinger, Robert Schumann, Winston Churchill, Bill Clinton sau regele Juan Carlos I al Spaniei. Că nu e şi Florentin Pandele, asta e numai vina juraţilor, care n-au auzit nici de soarele de la Voluntari şi cu atât mai puţin de nevastă-sa.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *