Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Colinde „acompaniate” cu boxa portabilă

Colinde „acompaniate” cu boxa portabilă

de adrian

Dincolo de datele  din calendar, care se succed cu repeziciune, avem semnele  pe care le știm din pruncie, care ne dau de știre că vin Sărbătorile, că se va întâmpla ceva frumos, cu totul și cu totul special.

Avem pe de o parte bunele noastre obiceiuri și tradițiile minunate, care din moși strămoși conferă o aură de poveste Marii Sărbători a Nașterii Mântuitorului. Ne vin colindătorii și ne umplu inimile cu glasurile curate și încântă privirile cu costumele care nu au seamăn pe lume. Ne adunăm cu rude și prieteni și îndrăznim să petrecem cât mai multe ceasuri în armonie.

Avem apoi „semnalele” specifice ultimilor 10-15 ani, cu care mulți ne-am obișnuit dar pe care, oricât ne-am strădui , nu le putem ignora. Cu mult înainte decât s-ar cuveni, tresărim la zgomotul petardelor și ne sparg timpanele cu fluiere și tobe „neo-colindătorii” care mai mult se maimuțăresc, în speranța că vor face un ban, cel mai probabil pentru băutură și țigări! Au apărut, de doi-trei ani, și alții mai șmecheri, care ne colindă cu boxa portabilă, să nu care-cumva să răgușească.

Alte semnale le remarcăm la tot pasul: aglomerație la magazine, aglomerație pe stradă, cozi din ce în ce mai mari până și la supermarket. Zeci de mii de români care ard de nerăbdare să ajungă acasă sunt ținuți cu orele în vămi, pentru că aceleași capete seci de la București au alte preocupări. Deciziile se iau pe ultima sută de metri- cum a fost cazul introducerii Formularului Digital pentru intrarea în România și nimeni nu face nimic pentru a nu se mai repeta asemenea neajunsuri.

Și singurul gând care ne dă răbdare și pe undeva  înțelegere, speranță de mai bine și optimism, este acela că vin sărbătorile!

 

You may also like

Lasă un Comentariu