Acasă SPORT Complexul de Natație găzduiește Campionatul Național pentru Cadeți

Complexul de Natație găzduiește Campionatul Național pentru Cadeți

de adrian

Sub impulsul datorat „fenomenului” David Popovici, dublu campion mondial la Budapeste, 400 de sportivi se întrec în bazinul olimpic de la Târgoviște, unde   se desfășoară faza finală a Campionatului Național pentru Cadeți (12-14 ani).

Competiția este organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște și se va încheia duminică, 26 iunie.

În cea de-a doua zi a Campionatului, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și  președintele FRNMP, Camelia Potec, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre competiție și, evident, despre dublul campion mondial David Popovici.

„Din nou competiție națională de înot la Târgoviște!

După Cupa României, unde David Popovici și-a făcut încălzirea pentru Campionatul Mondial de la Budapesta, competiție la care a uimit planeta prin cele două medalii de aur, bazinul olimpic din Târgoviște găzduiește un nou concurs important din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. A devenit o tradiție ca în fiecare vară să se desfășoare la Complexul Turistic de Natație faza finală a Campionatului Național de Cadeți, având la start aproximativ 400 de sportivi.

Timp de cinci zile, în intervalul 22-26 iunie, concurează la Târgoviște cei mai buni înotători din România la masculin (12-14 ani) și feminin (12-13 ani). Competiția cuprinde 9 reuniuni, 4 programate dimineața, începând cu ora 9.30, iar 5 dintre ele având startul la ora 17.00. Printre primii medaliați se numără și David Neacșu (14 ani), sportiv legitimat la CSM Târgoviște, care a obținut argintul în proba de 100 m liber (timp 00:56.10). Înotătorul coordonat de prof. Gheorghe Tzitzeclis a repetat performanța de anul trecut, urcând din nou pe podiumul național.

Ne-am bucurat și de prezența la competiție a Cameliei Potec, fostă campioană olimpică și actual președinte al FRNPM, căreia doresc sa îi mulțumesc în mod deosebit pentru sprijinul acordat natației târgoviștene, dar și, în egală măsură, pentru rezultatele senzaționale înregistrate în aceste zile de natația românească!”- a spus primarul Cristian Stan.

 

 

You may also like

Lasă un Comentariu