Acasă SOCIAL CONCURSUL PENTRU TINERII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, CU PESTE 1.500 DE PARTICIPANȚI, SE APROPIE DE FINAL

CONCURSUL PENTRU TINERII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, CU PESTE 1.500 DE PARTICIPANȚI, SE APROPIE DE FINAL

de adrian

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, înperioada 1-9 martie 2021, în Arhiepiscopia Târgoviștei au continuat activitățile din cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” dedicate Anului omagial al pastorației românilor de pretutindeni.

La nivel Eparhial, în proiect sunt înscrise 55 de parohii, care s-au înfrățit cu parohii românești de pe întreg mapamondul: 17 din Spania, 14 din Italia, 6 din Germania, 3 din Belgia, câte 2 din Japonia și Brisbane (Australia), și câte una din SUA, Canada, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Ucraina, Serbia și Republica Moldova.

Comunitățile de tineri ortodocși din țară au adunat 809 tineri, iar cele din diaspora 701, reușind, prin intermediul activităților desfășurate în parteneriat, să diminueze crizaspirituală și dificultățile materiale din societatea contemporană secularizată, să vindece rănile provocate de fenomenul migrației și să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor afectați de aceasta.

Proiectul catehetic a intrat în ultima fază de realizare a portofoliilor, data limită pentru depunerea acestora la protoierii fiind 15 martie 2021. Toate activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite și apreciate pe pagina eparhială de Facebook denumită „Biserica-familia românilor de pretutindeni. Concurs în Dâmbovița”, care a înregistrat până acum peste 150.000 de accesări.

You may also like

Lasă un Comentariu