duminică , 22 septembrie 2019
Home / EDITORIAL / CONDAMNAREA LUI DRAGNEA, BUCURIA NEBUNILOR ?!

CONDAMNAREA LUI DRAGNEA, BUCURIA NEBUNILOR ?!

Imediat după anuţul condamnării lui Dragnea, într-o postare “la cald”, Victor Ponta, preşedinte Pro România, a scris:”Nu mă bucur de necazul nimănui și nu comentez sentințe penale. Mă bucur că decizia vine după votul de ieri care a arătat ce cred românii despre Liviu Dragnea. Îmi pare rău de faptul că acest om orbit de trufie și răutate a tras după el în prăpastie România, Guvernul, Parlamentul, un partid și onoarea a milioane de oameni de bună credință!”

Prin decizia Înaltei Curți de condamnare a liderului PSD „se încheie epoca Liviu Dragnea, una din cele mai negre perioade politice din ultimii 30 de ani”, a scris tot pe Facebook liderul USR, Dan Barna.
Korodi Attila, până mai ieri aliat şi susţinător al PSD şi Liviu Dragnea, a transmis că   alegerea unui nou președinte al Camerei Deputaților este deschisă oricărui rezultat.

Nişte reacţii calme în raport cu proporţiile cataclismului care zguduie nu numai PSD ci întreaga scenă politică şi oarecum normale raportat la ce au declarat  tocmai unii colegi de partid ai lui Dragnea:

„Să știi că PSD nu este al tău și al lui Codrin Ștefănescu și să mai știi că milioane de PSD-iști te detestă”- a spus președintele organizației municipale a PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, la extrema cealaltă fiind, evident, deputatul Mitralieră: “Dacă e nevoie plecăm și noi din țară, rămâneți voi aici cu securiștii / Dați în cap, violați, pentru că de azi ăsta este trendul.”

În ce ne priveşte, suntem de părere că numai un neom se poate bucura de necazul altuia dar şi că fiecare primeşte după faptă. Liviu Dragnea a greşit târând după el partidul şi în mod deosebit pentru că n-a avut vlagă să demisioneze după ce a aflat scorul alegerilor. Ar fi ajuns la Jilava tot urmărit de paparazzi dar nu ca al treilea om în stat şi şef al celui mai mare partid din România. A greşit dând ordine până în ultimul moment, riscând demonizarea în bloc a PSD, ceea ce nu trebuie, în niciun caz, să se întâmple. Sunt acolo mulţi oameni corecţi, care lasă ceva bun în urmă şi sunt mai ales voturile unei părţi însemnate a electoratului, a cărui voinţă nu trebuie nici ignorată, nici călcată în picioare. Este un moment trist pentru PSD, pentru clasa politică în general, şi nu trebuie scăpat niciun moment din vedere că  “amatori” de fraudă şi corupţie sunt prin mai toate familiile politice.

Şi încă ceva: Odată cu condamnarea şi încarcerarea stăpânului(încă) de la Belina, adversarii politici ai PSD au şi ei o problemă. Sunt nevoiţi nu numai să schimbe radical discursul dar şi să identifice alte ţinte. Plus că a cam venit vremea să-şi prezinte programele  şi posibilii ministeriabili, să nu fie luaţi ca din oală în cazul în care PSD va pierde puterea sau va alege să plece de la guvernare. Deşi nu prea se vorbeşte de asta, suntem în plină criză politică iar  asumarea guvernării în condiţiile socio-economice actuale reprezintă un risc electoral major în perspectiva alegerilor interne de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *