miercuri , 26 februarie 2020
Home / COMUNICATE / CONDUCEREA CJD, PREZENTĂ LA MANIFESTĂRILE DEDICATE ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

CONDUCEREA CJD, PREZENTĂ LA MANIFESTĂRILE DEDICATE ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, astăzi, 13 septembrie 2019, printr-o serie de manifestări, la care a participat conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, alături de parlamentari de Dâmbovița și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate dâmbovițene,

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis următorul mesaj:

”Sunt onorat să fiu, astăzi, alături de dumneavoastră, pentru a marca o zi eroică, de mare însemnătate pentru istoria poporului român.

            Ziua pompierilor din România ne reaminteşte tuturor de bravii pompieri militari, care, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, şi-au jertfit viaţa, pe 13 septembrie 1848, în Dealul Spirii din Bucureşti, în lupta cu trupele otomane, pentru a-și apăra patria. Acest act eroic a reprezentat prima afirmare a calităților morale și de luptă ale acestor apărători ai țării și ai cetățenilor, încleștarea din Dealul Spirii, devenind un simbol al luptei pentru libertate si independență națională.

            În acel moment istoric și de atunci în multe altele (printre care Războiul de Independenţă, când ostaşii pompieri au contribuit la recâştigarea suveranităţii României, la constituirea statului naţional unitar român, de la 1 Decembrie 1918 sau pe timpul celui de-al doilea Război Mondial, când au intervenit eroic pentru stingerea incendiilor declanşate de bombardamentele inamice), pompierii au dovedit, vitejie, curaj si pricepere, atât în rezolvarea situațiilor de luptă, cât și în de prconfruntarea cu incendii devastatoare ori cu alte calamităţi.

            Pompierii fac, în fiecare zi, de 171 de ani, dovada sacrificiului suprem, periclitându-şi viaţa pentru a-și apăra semenii, pentru a le proteja atât viețile cât și bunurile, sub deviza „CURAJ şi DEVOTAMENT”, fiind mereu prezenți, nu doar în lupta cu flăcările, dar și pentru descarcerări, intervenții la inundaţii şi la alte dezastre.

            Vreau să le mulțumesc astăzi tuturor celor care fac dovada priceperii, curajului şi spiritului de sacrificiu, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa, să-i asigur de tot sprijinul autorităților județene, să-i felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și să-mi plec fruntea în fața dăruirii de care dau dovadă!

            Pentru modul cum vă faceți datoria, în fiecare zi, vă mulţumesc şi vă asigur de tot respectul și recunoștința noastră! La mulți ani!”

                                                Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *