miercuri , 19 iunie 2019
Home / ACTUALITATE / Constantin Ana, o replică la care are tot dreptul

Constantin Ana, o replică la care are tot dreptul

Primarul Oraşului Pucioasa, Constantin Ana, nu va uita prea uşor aceste zile premergătoare Crăciunului 2018. Pentru că a îndrăznit să primească, să nu trântească uşa –n nasul colindătorilor din partea grupării “Noul Ierusalim”, a fost luat la ţintă, cu o virulenţă greu de acceptat chiar şi să fi fost vorba despre o fărâmă de culpă. Ori omul n-a greşit absolut cu nimic, fie şi dacă acceptăm, ca un element de normalitate, că uşa Primăriei Pucioasa trebuie deschisă pentru toţi cei care vieţuiesc în oraşul care, pas cu pas, redevine la fel de cochet cum îl ştiam. Am urmărit acest episod neplăcut, care nu-şi avea rostul, cu gândul la sutele de tineri care s-au jertfit în Decembrie ’89 pentru nişte idealuri curate, pentru o viaţă eliberată de dogme şi claustrări. Nu vrem să gândim măcar că acel uriaş sacrificiu a fost în zadar , fiind de părere că răspunsul lui Constantin Ana trebuie cel puţin la fel de bine auzit precum “somaţiile”  care i-au fost adresate, izvorâte  fiind probabil şi din pripeală:

“Dreptul la replica al unui creștin!

Saptamana aceasta a fost o săptămâna specială in care sediul Primăriei Pucioasa a răsunat de colinde, ca in fiecare an de altfel!

Pentru ca știam ca avem un program încărcat am încercat sa fac o planificare clara a vizitelor.

Observand ca pe lista colindătorilor nu se afla, spre deosebire de anii trecuți, nici un cor al vreunei biserici din oraș, am sunat personal la preoții a doua parohii, inclusiv pe parintele Protopop. In ambele cazuri am fost anunțat ca ei nu mai ajung având alt program!

In același timp și-au anunțat vizita și cei de la Noul Ierusalim, pe care i-am primit, la fel ca și pe celelalte câteva sute de colindători, cu brațele deschise!

De aici a început un război pe care nu mi-l puteam imagina!!!

Parintele Vicar îmi cere public sa ii spun dacă am renunțat la credință mea!!!

Răspunsul este mai mult decât firesc: SUNT CREȘTIN ORTODOX, port in suflet credința străbunilor și nimeni și nimic nu va schimba acest lucru!!!

Am crestinat 10 copii in bisericile ortodoxe și o sa continui sa fac acest lucru!!!

Este inadmisibil ca la 29 de ani de când mii de tineri s-au jertfit pentru libertate in toate formele ei, pentru libertatea de exprimare, astăzi sa apăra alta dictatura ce vrea sa ne cenzureze!!!

La fel, este inandmisibil ca in Sfântul post al Crăciunului, parintele Vicar sa semene ura in rândul preoților, sa le ceara imperativ sa ia atitudine împotriva subsemnatului. Va veni momentul in care sa fac public print screen-urile primite de la preoți, sa vedeți pana unde s-a ajuns!

Nimeni și nimic nu ma va opri din a fi un primar așa cum trebuie sa fiu! Implicat și atent la tot ceea ce se întâmpla in comunitatea lui!

Iar in comunitatea noastră exista și cei de la Noul Ierusalim. Nu discut modul in care ei interpretează religia, eu cunosc faptul ca sunt Creștin Ortodocși de rit vechi! Apreciez însă modul in care sunt implicați in comunitate, talentul lor, modul in care au înfrumusețat zona și mai mult decât orice PATRIOTISMUL lor!!!

Revenind la postările părintelui Vicar, din comentariile apărute la ordin am reținut doua INEPTII:

Prima, ca datorită celor de la Noul Ierusalim nu m-am implicat in Referendum! Nimic mai fals!!! Nu numai ca am obținut cel mai bun rezultat dintre primarii de oraș ai PSD, dar și mai mult, cei de la Noul Ierusalim au fost prezenți la vot! Ii îndemn pe reprezentanții bisericii sa se uite mai atent in propria ograda!

A doua, ca am ținut un preot nu știu cât timp la usa! Adevărat pana la un punct! Parintele, pe care il consideram prieten, a venit la mine cu o problema personală. In acest timp eu aveam doua întâlniri simultan și l-am rugat sa aștepte câteva minute. Mi-am făcut timp și am stat de vorba in primul răgaz avut. Dar, intr-adevăr nu am rezolvat problema, nu am putut sa îl ajut pentru ca eu nu lucrez la o Agentie de plasare a forței de munca!!!

Astăzi atacurile au continuat, cântându-se prohodul vieții mele politice!!!

Vreau sa le aduc aminte tuturor ca in 2016, înainte de alegeri, nu știu sa fi luat cineva atitudine împotriva preoților ce făceau campanie electorală pe fața, in biserica din Glodeni pentru Badau!!!

Sunt multe de spus legat de relația mea cu Biserica Ortodoxa, dar vreau sa le reamintesc faptul ca, deși unii preoți l-au promovat insistent pe Badau, construcția Capelei din incinta spitalului a fost deblocata, după 8 ani, doar in momentul in care eu am preluat mandatul!!!

Încă o data, suntem in postul Crăciunului și ar trebui sa propovăduim valorile creștinești, nu ura și dezbinarea!!!”- a scris Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Mi s-a părut josnic modul in care prietenului meu Petrut Dumitru i se “scot ochii” pentru un posibil ajutor primit cândva!!!

Total necreștinesc!!!

Dar știți vorba aceea din străbuni: “fă ce zice preotul nu ce face el”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *