Acasă POLITIC Convoi cu echipamente de protecție și produse sanitare pentru românii de peste Prut

Convoi cu echipamente de protecție și produse sanitare pentru românii de peste Prut

de adrian

“Un convoi de 20 de autovehicule, cu echipamente de protecție și produse sanitare, a plecat către Republica Moldova, în sprijinul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19, în țara vecină”- a scris deputatul liberal Cezar Preda pe pagina sa de Facebook, cu puțin timp în urmă. Acesta l-a citat pe primul-ministru Ludovic Orban, care a amintit la rândul său că tot pe 6 mai dar ”în 1990, în urmă cu 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, a frontierei dintre România și fosta URSS, o manifestație cunoscută sub numele de <<Podul de Flori>>. O manifestație la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului și care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului.
Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică și afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru a putea să îi ajutăm pe frații noștri de peste Prut într-o situație dificilă. Am decis să alocăm din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de 16,5 milioane de lei, pentru a putea oferi acest ajutor important cu echipamente, materiale și medicamente absolut necesare pentru cetățenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19.
Guvernul României donează către cetățenii din Republica Moldova 500.000 de măști FFP 2, care sunt necesare pentru spitalele din Republica Moldova, donăm 25.000 de combinezoane, 200.000 de mănuși, 2.800 de flacoane de medicamente. De asemenea, sunt 25.000 de litri de biocide, peste 45.000 de litri de flacoane de spirt, viziere, ochelari. ”
“La plecarea în misiune, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Dr. Nelu Tataru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat”- a mai scris deputatul Cezar Preda.
 

You may also like

Lasă un Comentariu