sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / SĂNĂTATE / ”COPILUL NOSTRU ERA PERFECT SĂNĂTOS, DAR A MURIT, SÂMBĂTĂ SEARA. SPITALUL PRIVAT SANADOR NE AMENINȚĂ ȘI VREA SĂ NE REDUCĂ LA TĂCERE!”

”COPILUL NOSTRU ERA PERFECT SĂNĂTOS, DAR A MURIT, SÂMBĂTĂ SEARA. SPITALUL PRIVAT SANADOR NE AMENINȚĂ ȘI VREA SĂ NE REDUCĂ LA TĂCERE!”

Mariana Ionescu 22 octombrie 2018

       Ștefan Alexandru Duță avea un an și zece luni. A crescut frumos. Avea viitorul în față. A avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru hernie inghinală. (Părinţii au fost convinşi de o doamnă doctor că musai trebuie să facă operaţia cu toate că în noaptea fatidică a recunoscut că  putea fi făcută şi peste câţiva ani. Dar a subliniat că ea poate opera şi copii de  o zi.) Și a murit, la spitalul Sanador, din București, la câteva ore după ce a fost operat. Asta înseamnă că specialiştii de la Sanador şi-au  făcut foarte bine treaba. A fost ţinut doar 30 de minute la terapie intensivă şi cu toate că starea lui s-a înrăutăţit, „medicii specialişti”  le-au spus părinţilor că  starea copilului este foarte bună şi  să nu se îngrijoreze. Copilul a murit cu zile pentru că nu s-au priceput să-l resusciteze. Sunată în disperare, doctora care l-a operat le-a sugerat părinţilor să cheme SMURD-ul. Răspunsul este clar acum pentru toată lumea. Nici ilustra doctoră nu avea încredere în spitalul  respectiv. Cei de la Smurd au făcut eforturi timp de o oră, dar Ştefan murise cu medicii şi asistentele de la Sanador care, deşi chemaţi de zeci de ori de părinţii disperaţi, au dat asigurări că totul este în regulă. Ce a urmat? Am sunat pe 112 să anunţăm omorul. Nu a venit niciun poliţist, nu a venit niciun procuror.

De sâmbătă seara, până astăzi, la ora 10.30, spitalul Sanador încă nu făcuse demersurile necesare pentru demararea anchetei. Poliția Sectorului 1 și Ministerul Sănătății s-au autosesizat TOT ASTĂZI și au demarat anchete la spitalul privat, pentru a-l trimite pe Ștefan la IML. Acum așteptăm expertiza medicolegală.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat imediat după ora 9.00, și a trimis o echipă DSP, pentru a începe investigațiile, bineînţeles la presiunea mediatică. Echipa DSP a constatat că se respectă regulile de igienă la spitalul privat. INCREDIBIL! Ca să vedeţi  cu ce s-a fudulit ministrasa sănătăţii pe toate posturile tv. Polițiștii de la Secția 1 s-au autosesizat și au deschis ancheta, iar reprezentanții spitalului privat au demarat procedura legală abia după ora 10.30. „În cazul decesului în spital a unei persoane internate, nu se autosesizează poliția. Unitatea medicală are obligația să anunțe imediat Poliția. În baza foii de obsevație pe care o emite spitalul către Parchet, Parchetul emite o ordonanță de necropsiere, care ajunge la IML. Poliția astăzi s-a autosesizat și ar fi dus ei această ordonanță la IML, dar, când au ajuns polițiștii, în jurul orei 11.00, deja plecase cineva de la spital cu această copie a foii de observație spre Parchet, de unde a plecat ordonanța către IML”, a declarat Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri, din cadrul Poliției Capitalei.

Noi ne temem că vor încerca să mușamalizeze acest caz. Ei ne amenință pe toți și ne cer să nu mai vorbim despre durerea noastră și despre copilul nostru, care acum nu mai este, deși ar fi trebuit să fie viu, sănătos și fericit! Ameninţă toată presa din România care este alături de familia mea. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor din presa naţională care nu se lasă intimidaţi.

Articol preluat din Cronica Găeştiului şi semnat de Mariana Ionescu, bunica băieţelului de un an şi zece luni, omorât de nepriceperea şi indolenţa unor cadre medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *