joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / ADMINISTRAȚIE / Corbii Mari: 106 persoane în autoizolare (22 de gospodării) după primul caz confirmat în comună

Corbii Mari: 106 persoane în autoizolare (22 de gospodării) după primul caz confirmat în comună

Primarul comunei Corbii Mari,  Ionuţ Bănică, a prezentat câteva măsuri dispuse  pentru preîntâmpinarea răspândirii coronavirusului de  Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, suplimentare celor incluse în ordonanţele militare. Concret, agenţii economici de pe teritoriul localităţii au obligaţia să vândă mărfurile doar la ghişeu, pâinea trebuie să fie preambalată iar  vânzătorii trebuie să poarte măşti de protecţie şi mănuşi.

A fost restrâns programul de funcţionare al magazinelor , care  vor fi deschise zilnic în intervalele  07:00-13:00 şi 15:00-19, iar în pauză  se va efectua dezinfecţie interioară şi exterioară.

La această dată, în Corbii Mari sunt 106 persoane, respectiv membrii a 22 de gospodării, în autoizolare. Potrivit primarului Ionuţ Bănică, un contact al persoanei infectate în central de dializă, membru al familiei, a fost testat iar rezultatul a fost pozitiv.

Legat de o intervenţia autorităţilor judeţene, Ionuţ Bănică a declarat că, la Corbii Mari, au ajuns numai două reprezentante ale Direcţiei de Sănătate Publică şi  că prefectul judeţului, care este şi  preşedintele  Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urenţă, nu s-a deplasat la faţa locului, amănunte  despre cazul de infecţie cu coronavirus din Corbii Mari fiindu-i prezentate telefonic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *