marți , 23 iulie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / CORBII MARI: TERENUL DE SPORT DIN SATUL UNGURENI A FOST FINALIZAT CU O LUNĂ MAI DEVREME

CORBII MARI: TERENUL DE SPORT DIN SATUL UNGURENI A FOST FINALIZAT CU O LUNĂ MAI DEVREME

În această dimineaţă, la Primăria Corbii Mari a avut loc conferinţa de presă prilejuită de  finalizarea proiectului “AMENAJARE TEREN PUBLIC DE SPORT UNGURENI, COMUNA CORBII MARI, JUDEȚUL DÂMBOVIȚA”. Proiectul a fost  finanțat din fonduri europene nerambursabile  asigurate  prin programul PNDR 2014-2020, sub-Măsura 19.2, Măsura 1 – Crearea, extinderea, reabilitarea și/sau modernizarea, inclusiv dotarea infrastructurii și serviciilor publice de bază la scară mică, inclus în Strategia de Dezvoltare Locală a Asociației Grupul de Acțiune Locală TITU, din care face parte ca membru fondator și Comuna Corbii Mari.

Au participat primarul Ionuţ Bănică şi viceprimarul Iulian Miu, care au făcut o prezentare a proiectului şi au scos în evidenţă utilitatea obiectivului recent finalizat. Locaţia aleasă este în vecinătatea Şcolii Ungureni tocmai pentru a putea beneficia de noul teren de sport şi elevii. Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare, a fost de 247.501,45 lei, din care 183.139,61 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Primarul Ionuţ Bănică a amintit că, nu mai departe de săptămâna trecută, a mai fost finalizat un proiect finanţat prin GAL Titu, fiind vorba aici despre parcul şi terenul de sport din satul Bărăceni şi a mulţumit celor care s-au implicat în implementarea cu succes a celor două investiţii, anume reprezentanţălor AFIR, colaboratorilor din cadrul GAL TITU şi Primăria Corbii Mari.

După cum am putut constata la vizita în teren, a fost realizat obiectivul principal al proiectului, anume amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic, împrejmuit, în suprafaţă de 989 metri pătraţi. Este o investiţie utilă, menită să îi încurajeze pe tineri să facă sport, să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut şi sănătos, fiind vorba de al cincilea teren de sport modern realizat în Corbii Mari.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 8 luni de la data semnării contractului de finanțare (conform cererii de finanțare), respectiv începând cu luna aprilie a anului curent și până în luna decembrie 2018, proiectul încheindu-se cu o lună mai devreme, ceea ce a permis ca lucrările să fie recepţionate la data de 16 noiembrie, în proporție de 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *