joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Fermierii sunt așteptați să solicite ajutorul pentru motorină„MOMENT” – Expoziție de pictură semnată de doi artiști aflați la început de carierăCoronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATI
Home / POLITIC / Cornel Ștefan, candidat la președinția Consiliului Județean: ” PSD nu a împărţit niciodată judeţul în roşii şi galbeni!”

Cornel Ștefan, candidat la președinția Consiliului Județean: ” PSD nu a împărţit niciodată judeţul în roşii şi galbeni!”

Acuzații grave a adus candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, deputatul Cornel Ștefan, care a spus că rectificarea  bugetară operată de  Guvernul PNL  este o dovadă a discriminării, în funcție de culoarea politică a primarilor. A susținut Cornel Ștefan că  cetățenii din localitățile cu primari PSD au fost „pedepsiți” într-un an într-o perioadă în care  pandemia de COVID-19 a generat mari problem economice, pe care le resimt din plin și  dâmbovițenii. Într-o analiză bazată pe cifrele oficiale,  candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, a concluzionat că  20 de localități conduse de primari liberali au primit aproximativ cât celelalte 65 de localități conduse de primari PSD.

“Rectificarea bugetară la nivelul Târgoviştei – zero lei! Vreau să fac o analiză la nivelul județului Dâmboviţa. În cele 20 de localităţi conduse de primari PNL a fost alocată suma de 16.780.000 lei. În cele 65 de localităţi conduse de primari PSD a fost alocată suma de 19.664.000 de lei, deci aproape egale cele două sume. În localităţile conduse de primari PNL suma alocată pe cap de locuitor, cu toate că tot dâmboviţean este şi cetăţeanul de la Răcari şi cel de la Târgovişte, iar noi cei de la PSD nu am împărţit niciodată judeţul în roşii şi galbeni şi vă aduc aminte de 2016-2017 când unor localităţi conduse de primari PNL, ca de exemplu comuna Băleni, i s-au alocat peste 220 de milioane de lei vechi, pe proiecte finanţate de Guvernul României prin PNDL. În localităţile conduse de primari PNL, suma alocată pe cap de locuitor este de 159,25 de lei, iar în localităţile conduse de primari PSD suma este de 47,36 de lei. Observăm o diferenţă de 112 lei pe cap de locuitor între localităţile conduse de primari PNL şi localităţile conduse de primari PSD, diferenţa este de 3,36 de ori mai mare în localităţile conduse de primari PNL. Municipiul Târgovişte cu o populaţie de peste 90.000 de locuitori a primit zero lei, iar localitatea Moţăieni, unde este un primar PNL cu o populaţie de 2000 de locuitori, a primit 700.000 de lei. Localitatea Corbii Mari, condusă de primar PSD, care are 8000 de locuitori, a primit 250.000 de lei, iar municipiul Târgovişte cu primar PSD a primit zero lei. În schimb, comuna Bezdead cu 4374 de locuitori a primit 1,5 milioane de lei. Municipiul Târgovişte zero lei, comuna Butimanu cu primar PNL, cu 2274 de locuitori – 350.000 de lei. Municipiul Târgovişte zero lei, comuna Dărmăneşti cu 4716 locuitori a primit suma de 800.000 lei, municipiul Târgovişte zero lei, comuna Finta, cu primar PNL, cu 3994 de locuitori a primit 11 miliarde vechi, iar exemplele pot continua. Trebuie să ştie toţi locuitorii judeţului cum au fost alocaţi banii în judeţul Dâmboviţa. Eu am anticipat acum două luni că se va întâmpla aşa ceva. Comuna Odobeşti a primit 850.000 de lei, comuna Răscăieţi a primit 700.000 de lei, comuna Costeşti din Vale a primit de două ori bani, 710.000 de lei de fiecare dată. Comuna Brezoaele a primit 770.000 de lei (…). În concluzie, această rectificare bugetară a fost făcută pentru clientela politică a PNL Dâmboviţa şi îi rog pe târgovişteni şi dâmboviţeni să meargă la vot pe 27 septembrie şi să voteze în cunoștință de cauză, pentru că noi, cei din PSD, am făcut treabă bună în fiecare localitate, am avut proiecte în toate localităţile, indiferent de culoarea politică”- a declarat deputatul Corneliu Ștefan, candidat PSD la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *