Toamna începe bine pentru Dâmbovița! Joi, 1 septembrie 2022, începe implementarea contractului de proiectare și execuție lărgire la 4 benzi a DN 7 Bâldana – Titu, anunțul fiind făcut cu puțin timp în urmă de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută în apropierea Centrului Tehnic Renault din orașul Titu. Au participat vicepreședintele Antonel Jîjîie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, prefectul județului- Claudia Gilia, parlamentarii Carmen Holban și Ionuț Vulpescu, primarul orașului Titu, Traian Niculae, consilieri județeni, primarii localităților din zonă.
Valoarea totală pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN7 Bâldana – Titu este de aproximativ 290.000.000 de lei.
Potrivit declarațiilor președintelui Corneliu Ștefan, începând cu 1 noiembrie 2024, circulația rutieră între localitățile Bâldana și Titu se va face pe 4 benzi: „Un proiect așteptat de un județ întreg, de investitori și de locuitorii din zonă, dar și de cei care tranzitează această parte a județului, intră în faza finală. Rezultatele muncii noastre, ale bunului parteneriat pe care Consiliul Județean Dâmbovița îl are cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și faptul că județul nostru are un secretar de stat în ministerul Transporturilor, încep să se vadă, și începem să livrăm proiectele care vor schimba radical Dâmbovița. După ani și ani în care, din diferite motive, lucrurile au stagnat, mă bucur să vă anunț că am reușit să așezăm lucrurile pe drumul cel bun și că, de mâine, contractul de proiectare și execuție lărgire la 4 benzi a DN 7 Bâldana – Titu începe să se deruleze. Acest lucru înseamnă că, la data de 1 noiembrie 2024, între Bâldana și Titu se va circula pe 4 benzi. Așadar, de mâine, asocierea de firme care a câștigat licitația publică are la dispoziție 6 luni – perioadă de proiectare. Data de finalizare a proiectării, conform contractului, este 1 martie 2023. De la 1 martie 2023 până la 1 noiembrie 2024, executantul trebuie să finalizeze turnarea de asfalt pe 4 benzi între Bâldana și Titu, pe o lungime de 21,4 km.”
De asemenea, în cadrul conferinței de presă, președintele Corneliu Ștefan a prezentat stadiul altor proiecte importante pentru județul Dâmbovița, și anume: „Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni”, „Centura orașului Găești” și „Centura ocolitoare a municipiului Moreni”.
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Vreau să vă aduc în atenție și alte proiecte importante. Vorbim despre Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni, care au primit, săptămâna trecută, aviz favorabil pentru următoarea etapă! Împreună cu secretarul de stat Ionuț Săvoiu am susținut în fața Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR cele două proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea județului nostru. Până la sfârșitul anului, vom scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. Centurile vor avea câte 2 benzi pe sens, noduri rutiere, sensuri giratorii, dar și pasaje și poduri. Cele două investiții se ridică la peste 300.000.000 de Euro.
În ceea ce privește Centura orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița a lansat astăzi achiziția pentru Studiul de fezabilitate și Proiectul tehnic al Centurii orașului Găești. 𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 sunt asigurați prin proiectul pe care noi l-am depus prin Programul Anghel Saligny, iar investiția totală se ridică la 𝟖𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 urmând să susțină diferența din diverse surse.
Pentru Centura Moreni, suntem în faza de achiziție a Proiectului tehnic. Consiliul Județean Dâmbovița este liderul asocierii cu municipiul Moreni și comunele Gura Ocniței și I. L. Caragiale pentru realizarea acestei centuri. Din primele date, centura municipiului Moreni va avea aproximativ 15 km lungime și are prevăzută o bandă pe fiecare sens. La acest moment, valoarea estimată a investiției se ridică la 35.000.000 de Euro.”