Acasă POLITIC Cosmin Bozieru, Pro România, critici fără perdea la adresa foștilor colegi din Primăria Târgoviște

Cosmin Bozieru, Pro România, critici fără perdea la adresa foștilor colegi din Primăria Târgoviște

de adrian

Într-un discurs echilibrat, fără excese inutile și împănat cu argumente, Cosmin Bozieru, fost viceprimar și membru al echipei  primarului Cristian Stan, a lansat mai multe săgeți bine țintite spre foștii colegi din administrația publică locală. Actualmente vicepreşedinte PRO România, Bozieru știe prea bine regulile jocului și că politica se face pe voturi și mai puțin pe amiciții. Și chiar dacă n-au lipsit criticile, tonul a fost   civilizat, așa cum îi stă bine unui politician tânăr, care s-a bucurat déjà să guste din cupa succesului.
Deși nu este un proiect de care se vorbește în premieră, Cosmin Bozieru a readus în prim plan necesitatea dezvoltării zonei limitrofe Municipiului Târgoviște, a obținerii statutului de “zonă metropolitană” , ambele strâns legate de implementarea  proiectului privind inelul doi de centură. În opinia sa, susținută ulterior și de senatorul Adrian Țuțuianu, este singura variantă viabilă  pentru ca Târgoviștea să poată “respira”, să crească economic și ca număr de populație, pentru a putea concura, într-un viitor previzibil, cu poli de dezvoltare economică precum Ploiești ori Pitești. Consideră Bozieru că  zonele metropolitan  reprezintă viitorul dezvoltării economice, motoare generatoare de prosperitate.
Bozieru nu a negat că este utilă și plantarea de panseluţe  şi amenajarea de locuri de joacă, dar a spus că  primordial este nevoie de proiecte care aduc în timp beneficii în plan economic. Aici a  criticat proiectul privind transportul public de călători, despre care a spus că a fost gândit   pentru oraș și mai puțin pentru o viitoare zonă metropolitană, și a vorbit fără perdea de modernizarea   Stadionului Eugen Popescu , în opinia sa o frână pentru dezvoltarea zonei centrale a orașului pentru următorii 30 de ani:
“Nu o să mai reiau problemele cu iz penal legate de semnătura falsă a expertului. Nici faptul că, luna aceasta, ar fi trebuit să fie prioritizate lucrările. Înţeleg că nu mai sunt bani fiindcă nu şi-au plătit târgoviştenii impozitele, sunt 10 milioane de lei deficit la încasări, că administraţia a avut cheltuieli mari să cureţe stratul gros de virus de pe străzi. Dar nu înţeleg cum poţi compromite dezvoltarea acelei zone, pe următorii 30 de ani, în urma unui impuls emoţional şi a unei abordări a situaţiei în termeni electorali. Sunt 36000 de metri pătrați de teren irosiţi pentru o investiţie de 65 de miliarde, inutilă în condiţiile în care aveam o altă locaţie potrivită. Gândiţi-vă doar la accesul la tribuna întâi, pe sub Poarta Vânătorilor, şi o să vă faceţi o imagine despre cum va arăta zona când vor fi competiţii sportive”- a spus Bozieru.
Acesta nu a negat că Târgoviştea are nevoie de un stadion modern, dar trebuia construit în zona Gării de Sud, pe terenul fostei unităţi militare. Locația  vechiului stadion  s-ar fi pretat mult mai bine  la amenajarea  unui  parc tematic, a unei parcări și pentru spații comerciale. Și o ultimă înțepătură:”Asta dacă administrezi cu viziune. Dacă te gândeşti doar să bifezi obiective în perspectiva alegerilor, rişti să compromiţi dezvoltarea oraşului pentru o lungă perioadă de timp.”
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu